Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

'Imi place produsul, dar...' Ce faci ca sa schimbi inertia clientului?

de Cosmin Enescu 11 Sep. 2014 2136
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o situatie super-frustranta: potentialul client citeste cu atentie fluturasul, pliantul, oferta dvs., cade pe ganduri, mai citeste o data anumite pasaje din oferta, mormaie pentru sine un "Foarte interesant!" si ... Si nimic.

 
In loc sa puna imediat mana pe telefon si sa va sune ca sa comande sau ca sa afle detalii suplimentare, lasa oferta deoparte si se ia cu alte treburi. Peste trei ore nici nu isi mai aminteste ca a citit ceva “foarte interesant”.
 
Comportamentul descris mai sus se cheama “inertia clientului” – dispozitia de a nu face nimic. Poate ca si dvs. insiva ati experimentat, uneori, aceasta dispozitie: va place cu adevarat un produs, dar nu exista nici un imbold care sa va determine sa-l cumparati atunci, pe loc.

Va ganditi: “Da, produsul e OK, dar sa mai analizez un pic lucrurile, as vrea sa ma sfatuiesc si cu sotia, poate il gasesc altundeva mai ieftin etc., etc.” Si, uite-asa, tranzactia nu se mai incheie, pentru ca momentul favorabil a fost ratat.
 
Asadar, se pare ca de multe ori nu e suficient, ca intreprinzator, sa veniti pe piata cu un produs-beton si sa-l faceti cunoscut exact persoanei care are nevoie de el. Mai trebuie ceva. Si acest ceva este, de obicei, o fraza cu iz de urgenta adaugata la sfarsitul prezentarii:

“Comandati ACUM si platiti doar 450 $, in loc de 600 $!” sau “Atentie! Oferta de mai sus este valabila doar astazi pana la ora 21.00!”. 

Expertul Robert Collier explica ce se ascunde in spatele acestei strategii: “Trebuie sa tii permanent o sabie a lui Damocles deasupra capului clientului. Trebuie sa il convingi ca a comanda ACUM este singura lui sansa pentru a obtine produsul respectiv.

Daca il sperii ca ar putea ramane cu buza umflata, l-ai castigat. Imi amintesc cu placere de o fraza de pe site-ul unei agentii matrimoniale:

"Inscrie-te ACUM! Sau rateaza PENTRU TOTDEAUNA sansa de a intalni femeia pe care o visezi de-o viata!" Uau! Repede, unde sa dau click?”.   
 


Tags: clienticomandaproduse

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

X a reusit sa extinda suportul pentru passkeys la nivel global

de Bianca Tila
17 Apr 2024
X a anuntat extinderea suportului pentru passkeys la nivel global. Toti utilizatorii vor putea folosi noua tehnologie pentru a-si securiza conturile....

Meta va opri functionarea celei mai noi platforme sociale in Turcia

de Bianca Tila
16 Apr 2024
Platforma sociala Threads se va opri temporar in Turcia, pana cand Meta va reusi sa puna in aplicare un ordin al autoritatilor locale. Threads va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]