Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incursiune in mintea cumparatorului: Care sunt prioritatile sale?

de Silviu Marian Banila 11 Mai. 2015 2335
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a vinde, trebuie sa stim cum gandesc potentialii clienti. Ei bine, si dumneavoastra ati fost, probabil, client, apoi vanzator, apoi client. Sa luam un exemplu, masina personala sau a firmei. In afara casei, masina reprezinta bunul nostru material cel mai de pret.

Achizitionarea unui autoturism se poate solda fie cu bucurie, fie cu neplaceri, in functie de experienta, norocul si onestitatea care intra in joc. Principalele plangeri ale cumparatorilor de masini sunt cele legate de calitatea indoielnica a materialelor, pieselor si agregatelor, precum si service-ul defectuos.

Si cumparatorii trebuie sa aiba in vedere cateva aspecte importante, cand isi cumpara un automobil, indiferent daca este nou, uzat, cumparat de la un fost proprietar sau o firma de vanzari auto.

● In primul rand, fii sceptic in privinta reclamelor si promotiilor din domeniul cu motor. Uneori, oferta este valabila pentru anumite modele sau doar in anumite conditii. Dotarile gratuite sau cadourile se pot traduce intr-un pret mai mare, de regula ascuns.

● Inainte de a face pasul, informeaza-te in legatura cu modelul pe care vrei sa ti-l cumperi. Vrei un Renault Clio? Vezi ce preturi sunt pe piata si cat te costa sa-l intretii, sa-l imbunatatesti si mai ales ce impozite si taxe presupune motorizarea sa.

● Cumpararea unei masini noi, vanzarea celei vechi si finantarea noului “proiect” sunt trei etape diferite. Orientarea spre un alt dealer auto este “arma” ta cea mai de pret. Esti liber sa alegi altceva, daca oferta curenta nu te multumeste.

● In negocierea cu dealerul, incearca sa obtii in mod repetat cel mai bun pret. Asigura-te ca pretul contine toate taxele si nu vei avea surprize, dupa ce urci la volanul noii tale masini.

● Nu merge la “cumparaturi de masini” singur. In cel mai bun caz, trebuie sa ai pe cineva cu tine. Sa nu crezi ca dealerii sunt prietenii tai. De regula, sunt platiti la comision, deci vor incerca sa obtina un pret mai mare. Totul se negociaza, indiferent de spusele vanzatorului de masini.

● Cand iti cumperi o masina veche, consulta cartea sa tehnica, istoricul de revizii, actele si da-o pe mana unui mecanic auto, care-ti va spune ce probleme are.


Tags: clienticumparatorivanzaridealermasinamasinicumparare masini

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 moduri prin care poti atrage clienti noi catre businessul tau

de Idei de afaceri
18 Mar 2024
In economia moderna competitiva, ca intreprinzator, te confrunti cu o provocare constanta: sa atragi clienti noi. Acesta nu este doar un lux, ci o...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Vanzarile H&M au fost sub asteptari

de Bianca Tila
15 Sep 2023
In cel mai recent trimestru, H&M a intampinat dificultati in atragerea clientilor, afectati de inflatia ridicata. "Eforturile in vederea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]