Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri care genereaza un venit exceptional si aduc sanatate

de Dragos Craciun 14 Apr. 2015 4294
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viitorul dumneavoastra si al familiei, al intregii comunitati poate fi mai bun daca demarati o afacere care aduce prosperitate si sanatate.

Iata 2 idei de afaceri pe care sa le valorificati profitabil in 2015!

1. Cultivarea zmeurului
Zmeurul este o specie importanta si tot mai cautata de producatorii agricoli, deoarece asigura productii timpurii si de calitate, care se valorifica bine pe pietele marilor orase. Desi zmeurul creste sI fructifica bine in flora spontana, cel cultivat isi matureaza mai devreme fructele si are calitate mai buna.

Importanta acestei culturi sporeste si datorita faptului ca zmeurul poate fi cultivat in conditii variate de la campie pana la altitudini foarte mari, unde majoritatea celorlalte specii pomicole nu mai pot da rezultate, precum si pentru faptul ca el poate valorifica terenuri cu totul neprielnice altor culturi.

Zmeurul prezinta marele avantaj ca intra foarte timpuriu pe rod (din anul doi de la plantare) si da productii mari, ceea ce are  ca rezultat recuperarea rapida a cheltuielilor de infiintare.

Cultura comerciala a zmeurului este foarte rentabila. Fiind plante de talie mica, necesitand un spatiu redus pentru dezvoltarea lor, sunt dintre semiarbustii cei mai indicati pentru cultura in gradinile de langa casa. Aceasta specie, avand o mare capacitate de inmultire prin drajoni, fixeaza bine solul si se utilizeaza pentru impiedicarea eroziunii solurilor in perdelele si benzile antierozionale.

2. Cultivarea coacazului
Coacazul este unul dintre cei mai raspanditi arbusti in cultura in tara noastra. Coacazul, in special cel cu fructe negre (casisul), dar si cel cu fructe rosii, datorita multiplelor insusiri alimentare si ariei de raspandire, constituie adevarata grupa a arbustilor fructiferi, ei completeaza si diversifica gama productiei pomicole si a multiplelor produse obtinute pe cale industriala. Cu toate ca insusirile terapeutice si alimentare ale coacazelor erau apreciate cu cateva secole in urma, introducerea si raspandirea lor in cultura s-a facut intr-un ritm cu mult mai lent comparativ cu alte specii  pomicole.

Exista in cultura doua specii: coacazul negru, care are gust si miros foxat si fructe negre, si coacazul rosu, care poate avea fructe rosii sau albe. Sunt specii rustice, cu potential mare de productie, iar fructele au o multitudine de intrebuintari si o compozitie biochimica foarte complexa.

Coacazele negre sunt dintre cele mai bogate fructe in vitamina C 100-316 mg%, avand in compozitia chimica si alte componente importante: protide 0,9 g%, glucide 10-14 g%, 2,5-3,5% acizi organici, tanin 0,29-0,51%, antociani, flavone, potasiu 872 mg%, Mg, Ca, P, Cl, Na etc.

Fructele se folosesc pentru prepararea sucurilor, siropurilor, lichiorurilor, dulcetei, compoturilor, peltelei, marmeladei, vinurilor tonice etc.

Din fructe, frunze si ramuri, se prepara ceai cu efecte calmantesi medicamente pentru afectiuni gastrointestinale, reumatismale, guta, artrita, diaree si afectiuni cardiace. De asemenea, consumul  coacazelor negre sau decoctul de fructe (50 g la un litru de apa) este recomandat in tratarea anginei. Cura de fructe da rezultate bune in scorbut, surmenaj, oboseala generala etc.


Informatii detaliate despre aceste culturi si dezvoltarea unei afaceri cu fructe de padure gasiti in ghidul Cultivarea a 12 specii de arbusti fructiferi



Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafacerezmeurcoacaz

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]