Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei pentru succes in gradinarit

de Julian Manescu 06 Nov. 2013 3695
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice mic antreprenor viseaza sa faca bani dintr-o activitate placuta sau un hobby neexploatat. Multora dintre noi ne place sa gradinarim, sa ne petrecem timpul in natura si sa incercam sa obtinem profit. Daca si tu te numeri printre acestia si te declari un admirator al vegetatiei, iata cateva idei de afacere pe care le poti folosi cu creativitate.

1. Plante aromatice
Cu un petic de pamant poti cultiva plante si ierburi aromatice sau medicinale – busuioc, menta, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel, leustean, dafin si multe altele. Apoi le poti vinde in mai multe directii – online, in marile supermarketuri, direct la restaurante sau catre distribuitori. In stare proaspata, uscate sau marinate, plantele sunt usor de intretinut si iti pot adduce venituri considerabile.

2. Decoruri reciclate
Daca esti creativ si iti place sa faci lucru manual, exista oportunitati multiple. Sunt oameni are cauta idei inedite pentru decorul gradinilor lor. Ce atrage cel mai mult este faptul ca folosind produse reciclate economisesti bani si te bucuri de unicitate.

3. Gradini verticale
Gradinile verticale sunt cel mai nou trend mai ales pentru cei care au spatiu limitat. Fie ca sunt folosite la propria casa, fie ca le vedem la birou sau in alte spatii, oazele acestea de verdeata nu sunt doar o opera de arta sau o piesa de decor. Ele pot fi folosite si ca spatii pentru plante medicinale.

Daca esti indemanatic, poti construi cadre si le poti vinde altor gradinari ca si kit-uri. Sau te poti ocupa chiar tu de construirea lor si de amenajarea spatiilor in care natura va fi mai aproape de noi.

4. Aranjamente florale
Daca esti maestru in domeniu, poti organiza workshop-uri cu diferite tematici – aranjamente florale, gradini verticale, cursuri despre cultivarea si intretinerea pomilor fructiferi, gradini cu legume, etc. Sunt multi aceia care nu se pricep, dar isi doresc sa invete sau sa aprofundeze acest domeniu.

Daca iti place indeajuns de mult aceasta latura, te poti gandi chiar la deschiderea unei afaceri cu aranjamente florale pentru evenimente de toate felurile – nunti, botezuri, petreceri corporate, petreceri tematice, lansari, cocteiluri sau aranjamente pentru parcuri.
 
5. Gradini cu legume
Daca ne gandim bine, sunt multi care nu se pricep nici sa-si sadeasca pamantul ceea ce iti ofera tie oportunitatea de a-i ajuta sa inceapa. Pregatirea pamantului si plantarea legumelor nu sunt dificile, insa, necesita timp si rabdare.



Tags: ideigradinaritbaniactivitate placutahobbyidei de afacereplante aromaticearanjamente floralegradini legume

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere cu flori in ghiveci. De cati bani este nevoie?

de Idei de afaceri
25 Oct 2022
Avand in vedere investitia intr-o afacere cu flori in ghiveci, scopul este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse decorative. Activitatea...

Idei profitabile de afaceri la domiciliu

de Idei de afaceri
18 Apr 2023
Daca intrati intr-un supermarket sau in orice magazin de dimensiuni relativ mari, veti observa la vanzare niste produse simple si foarte atragatoare:...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]