Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 idei de afaceri in domeniul antreprenorial pentru absolventii de facultate

de Andrioae Ruxandra 13 Mai. 2014 4291
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Economia poate se imbunatateste, dar asta nu inseamna ca este usor pentru absolventii de facultate sa-si gaseasca un job full-time. Piata joburilor este destul de competitiva si, chiar daca te incadrezi perfect pentru o pozitie, nu exista nicio garantie ca o vei avea. Dar imprumuturile studentilor trebuie platite cumva, nu?

In loc sa astepte ca jobul visurilor lor sa apara, multi absolventi aleg sa isi inceapa carierele ca antreprenori. Iata sapte afaceri low-cost pe care le poti incepe fiind proaspat absolvent de facultate.
 
Firma de haine
 
Ai visat sa lucrezi in lumea modei, dar nu ai gasit decat foarte putine ocazii in domeniu? Daca ai un ochi foarte bun in ceea ce priveste designul, poti sa te lansezi singur si sa infiintezi o firma independenta de haine. Faptul ca stii ce inseamna sa cosi te va pune cu picioarele pe pamant, dar vei avea nevoie de un manager care sa aprecieze urmatoarea faza de dezvoltare a afacerii. Ca in orice afacere, inalta calitate a produselor combinata cu abilitatile de marketing reprezinta cheia succesului.
 
Contributor
 
Datorita retelelor de social media, persoanele creative, precum scriitorii si designerii grafici, isi pot folosi talentele pentru a produce calitate si pentru a distribui continutul mediului de afaceri. Economia de tip part-time a freelancing-ului si a contractelor de munca usureaza modul in care te promovezi ca freelance contributor. Acest lucru poate fi o cale minunata sa-ti solidifici capacitatile, asa ca ar trebui sa cauti un job full time mai tarziu.
 
Reparatii electronice
 
In lumea tehnologizata de astazi, majoritatea oamenilor au smartphone-uri, tablete si laptopuri, pe care le folosesc zilnic. Fiind utilizate constant, este inevitabil ca unul dintre aceste dispozitive sa nu se strice. Daca esti pasionat de eletronica si poti rezolva probleme, poti sa repari electronicele oamenilor mai ieftin decat o fac firmele specializate. Incepe prin a-ti promova afacerea printre studenti, astfel incat profesorii nu vor astepta sa vina in campus echipa IT care sa repare hard drive-urile.
 
Entertainer de evenimente
 
Daca ti-ai petrecut anii din liceu mesterind la imbunatatirea sunetului si facand pe DJ-ul la radioul facultatii, crearea unui eveniment din cadrul unei companii ar fi un lucru potrivit pentru tine. Doar cu muzica si cu laptopul tau poti sa scoti oamenii pe ringul de dans la nunti sau la petreceri onomastice sau pur si simplu sa oferi muzica de fundal la evenimentele mai linistite. Daca nu ai bani sa iti cumperi propriul echipament, poti inchiria difuzoare, subwoofere si alte accesorii pana vei putea sa iti achizitionezi ceea ce ai nevoie.
 
Instructor de fitness
 
Mergeai la sala des dupa ore? Transforma-ti pasiunea pentru fitness intr-un job, devenind fitness instructor sau instructor personal. Poti face rost de o diploma care sa iti ateste capacitatile si apoi sa cauti de munca in centrele de fitness sau sa lucrezi la domiciliul clientilor. Poti invata yoga sau Zumba, ceea ce aduce un plus jobului tau.
 
Accesorii handmade
 
Ai o pasiune pentru tricotat, crearea bijuteriilor sau a altor mici accesorii? Daca poti produce o cantitate mare, poti sa-ti deschizi un magazin online si sa le vinzi publicului. Infiintarea afacerii costa foarte putin si, daca te misti rapid cu fabricarea produselor, vei face profit intr-un timp foarte scurt.
 
Consultant social media
 
Vrei ca marketingul si comunicatiile sa fie folosite cum trebuie? Gandeste-te la un post de consultant social media. Micile afaceri trebuie sa aiba propriile social media marketing. Dar, cu atat de multe responsabilitati, proprietarii firmelor pot fi prea ocupati sa aduca strategii pentru fiecare dintre numeroasele canale in crestere care trebuie folosite. Ca si consultant, poti ajuta oamenii de afaceri sa adopte cele mai bune tactici, programand si stabilind audiente cu propriii clienti. Daca acestia din urma vor apela la tine, afacerea ta va creste.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: idei de afaceriantreprenoriafaceristart in afacerijobjob studentioportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]