Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea cu capre - mai simpla decat ai crede!

de Roxana Moraru 20 Sep. 2012 12376
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legendele spun ca secretul frumusetii Cleopatrei consta in imbaierea in lapte de capra. Dar proprietatile acestui minunat lichid daruit de natura nu se opresc la frumusete. Printre aceste proprietati se numara faptul ca este antiimflamator, antialergic si antioxidant. Totusi laptele nu este singurul lucru ce face din aceste animale o specie dorita de crescatori. La capre se valorifica tot, incepand de la lapte si carne pana la blana.

Iata deci doar cateva motive pentru care o afacere cu capre nu are cum sa dea gres. Caprele sunt si foarte usor de intretinut. In plus ele dau o cantitate de lapte de 8-20 de ori mai mare decat propria greutate, iar cantitatea de hrana nu o depasesete pe cea necesara cresterii unei oi, spre exemplu. Aceste animale dau nastere la 3-4 iezisori de doua ori pe an si au o durata de viata de 10-12 ani, in functie de rasa. Prin urmare o astfel de afacere poate incepe de jos, cu doar cateva exemplare, si se poate extinde intr-un an sau doi, datorita capacitatii sporite de inmultire.

Caprele sunt usor de intretinut si hranit. Mananca furajere de doua ori pe zi si se adapa de cate ori au nevoie. Nici in privinta adapostului nu e mare bataie de cap, pentru ca ele au o mare capacitate de a se adapta la mediul in care traiesc si pot suporta cu usurinta temperaturile ridicate.  Un alt avantaj este faptul ca ele continua sa dea lapte si in al doilea an, chiar daca n-au fost fecundate in anul respectiv. Prin urmare o afacere cu capre nu poate avea decat beneficii, iar piata e asigurata de cei care cunosc minunatele proprietati ale laptelui de capra sau de cei care le adora carnea.


Tags: cresterea caprelorlapte de capra

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]