Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes cu mure: Antreprenorul care obtine o recolta de 50.000 de euro la hectar

de Adela Simonescu 16 Mai. 2014 6248
4 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania, cultivarea murelor reprezinta o afacere cat se poate de profitabila, insa mai ales pentru agricultorii care obtin recolte bune si au invatat cum sa isi plaseze in mod corect productia, conform Agrointel.ro.

Teodor Toader din comuna argeseana Leordeni sustine ca se bucura de cea mai mare productivitate in cultivarea murelor in Romania. Pentru antreprenorii specializati in domeniu, veniturile care se pot obtine sunt cat se poate de atragatoare: 50.000 de euro pe an pentru un hectar de plantatie iar cheltuielile nu depasesc 5000 de euro.

Investitia initiala este de 10.000 de euro la hectar si apoi urmeaza patru ani de asteptare pana la varful de productie.

”Eu am fost primar taranist in comuna la noi intre 1996 si 2000. Pana in 2006 nu am avut treaba cu murul. Am vazut insa la cineva in portbagaj niste mure uriase, asa cum fac si eu acum, si m-a lovit boala. Va spun serios, am luat microbul. Eu sunt om in varsta, dar va zic, nu vreau sa mor pana nu am 10 hectare de plantatie.

Acum am sase hectare, trei la maturitate si trei de abia pornite. Acesta este pasiunea mea de batranete. Cand vad cum se chinuie oamenii prin sat cu cateva rosii sau castraveti sau muncesc la greu pentru cativa leuti pe care ii iau pe grau sau porumb imi dau seama ca am luat o decizie buna. Din pacate nu sunt foarte multi care vor sa imi calce pe urma.

Deh, mentalitatea. Daca ei asa au fost crescuti, ce sa le fac? Am un singur discipol care are acum 3.000 de metri patrati de plantatie de mur”, povesteste Teodor Toader, citat de Agrointel.ro.


Secretul afacerilor de succes este cat se poate de simplu: soiul folosit! Romanul noteaza pentru sursa amintita: ”Eu sunt singurul in Romania care am adevaratul soi Thornfree, tinut de americani la mare secret. Am obtinut cu greutate cativa butasi de la singura persoana care a adus vreodata Thornfree in Romania. Intre timp doar eu m-am tinut de treaba. Ce vedeti pe piata drept Thornfree e de fapt mur romanesc fara spini. Un fruct de acesta, de pacaleala, are 60% din marimea murelor mele”

Agricultorul mai poveste faptul ca munca cu intermediarii merge cat se poate de bine. Acestia vin singuri sa ia productia agricultorului, productie pe care o lauda si o plaseaza imediat la vanzare.

Productia de mure se regaseste la vanzare si in hipermarketuri, dar si in piete.


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceri agricoleafaceri cu murecultivarea murelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole pe care le poti incepe oricand

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Agricultura a inceput sa fie unul dintre cele mai profitabile domenii de afaceri. Tot mai multi tineri isi doresc sa inceapa o afacere in mediul...

5 afaceri agricole pe care le poti incepe cu bani putini

14 Ian 2021
Domeniul agricol este o resursa inepuizabila de idei, afaceri, investitii si rezultate. Daca ne gandim la o afacere, care poate sa inceapa cu bani...

Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici

de Marinache Horia Cristian
15 Iul 2015
Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc...

Ai 3000 de euro si un teren la tara? Iata 5 idei de afaceri agricole profitabile!

de Idei de afaceri
26 Dec 2023
In prezent, este indicat sa investesti in idei de afaceri la tara datorita faptului ca acest domeniu a inceput sa fie sustinut mai puternic de stat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]