Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes in Romania: Mostenirea fratilor Catean

de Victor Oancea 26 Iun. 2014 5062
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trei frati din Brasov au cu siguranta cu ce se lauda, desi niciunul nu a ajuns la varsta de 30 de ani. Cei trei frati din Brasov au pus pe picioare o afacere de succes, plecand de la mostenirea lasate de bunicul lor.

Silviu, George si Ionut Catean, cu varstele de 28,26 si 23 de ani, sunt fermieri cu experienta si cu un avantaj major alaturi de ei, traditia familiei lor.

Ferma de animale pe care cei trei tineri o administreaza in prezent isi trage originea din 1998, cand au primit mostenire de la bunicul lor 30 de oi, o vaca si un cal.

Iata ca o afacere se poate porni si cu investitii financiare reduse. Cei trei frati s-au hotarat sa continue traditia familiei in domeniul oieritului.

La ferma fratilor Catean se produc branzeturi si produse traditionale, dupa retele lasate mostenire de la strabuni.

In tot acest timp, cei trei frati nu au stat degeaba. Silviu a devenit medic veterinar. George Catean a devenit economist iar Ionut este cascador si in paralel se ocupa de ferma pe care o administreaza impeuna.

Ce au facut cei trei frati in decurs de 16 ani? Au administrat ferma de asa natura incat, in prezent, aceasta numara 1.100 de oi, 100 de vaci, 9 cai, 100 de hectare de teren agricol si 150 de hectare de pasune.

La acestea se adauga si un magazin deschis in Brasov, locatie in care fratii Catean asigura desfacerea productiei.

Cei trei frati nu pot spune cu exactitate cati bani au investit si reinvestit in ferma, insa declara, citati de AgroRomania.ro: „Pana atingi un anumit prag al rentabilitatii, este nevoie sa sustii activitatea cu surse din afara. Avantajul pe care l-am avut si il avem este faptul ca incercam sa mentinem un sistem integrat inchis. Adica cresterea animalelor pentru materie prima, prelucrearea materiei prime si valorificarea in mod direct a acesteia. Partea de agricultura vine sa asigure inputurile pentru ferma. Tot ceea ce se cultiva se valorifica prin furajarea aniamelelor”.

Cei trei frati au incercat sa obtina si fonduri europene insa au ramans profund dezamagiti, intrucat localitatea Rotbav din judetul Brasov, acolo unde isi au ferma, nu facea parte din zona tinta. Au mai depus doua proiecte acum doi ani, insa tot fara succes. Anul acesta, cei trei frati spera sa reuseasca cu noul PNDR.

Nu doar fondurile europene reprezinta o solutie pentru cei trei brasoveni. George Catean a reusit sa puna pe picioare o retea de distributie proprie, cu clienti fideli. Mai mult, din luna octombrie a anului 2013, afacerea brasovenilor are parte de stand propriu in incinta Carrefour Brasov.

sursa: bizbrasov.ro
sursa foto: Facebook Ferma Catean




Tags: afaceri de familieafaceri de succesafaceri in familieafaceri profitabile in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes in orase mici

de Florin Amariei
23 Iun 2021
A porni o afacere nu trebuie sa fie un chin. Iata ce poti pune la cale in orase mici pentru a obtine un profit lunar decent. In Romania sunt...

Idei pentru afaceri de succes

de Camelia Diaconu
19 Iun 2019
Daca planuiesti o schimbare si iti doresti propria afacere, venim cu cateva recomandari de idei de afaceri care au avut succes intotdeauna si vor...

4 idei de afaceri de familie care iti pot aduce un venit in plus

de Florin Amariei
10 Dec 2019
Romania se indreapta inspre statutul de piata emergenta, asadar avem toate sansele ca economia tarii sa continue pe trend ascendent. Asta inseamna ca...

4 Idei de afaceri de succes in domeniul artistic

de Camelia Diaconu
22 Feb 2019
Chiar daca poate suna a cliseu, afacerile de succes chiar exista. De ce spunem asta? Pentru ca exista o serie de argumente valide pe care le avem...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]