Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes: Telemeaua de Ibanesti a devenit prima branza romaneasca recunoscuta in UE

de Ilinca Dobrescu 04 Mai. 2014 5684
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sfarsitul anului 2013 a reprezentat trecerea unui produs romanesc catre certificarea oferita de Uniunea Europeana. Astfel, dupa magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibanesti a devenit al doilea produs romanesc ce a obtinut certificare in Uniunea Europeana, noteaza Agrointel.

Producatorul in cauza noteaza ca elaborarea documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei a durat un an si jumatate si ca singura investitie financiara a fost cea reprezentatate de analizele de laborator ale produsului. Acestea sunt obligatorii si se ataseaza dosarului pentru Bruxelles.

”Telemeaua de Ibanesti, la fel ca si celelalte branzeturi pe care le producem, contine doar lapte provenind de la fermele din zona. 70% din acest lapte este cumparat de la crescatori mici de lapte, fermieri care au cel mult trei vaci. Saramura este si ea speciala: este o saramura naturala, din fantana cu apa sarata de la Orsova, judetul Mures”, a declarat pentru Agrointeligenta Nicu Bumb, inginer sef la Mirdatod, firma producatoare a acestui produs devenit faimos.

Sursa citata noteaza ca saramura din fantana de la Orsova a fost mereu utilizata de localnici in vederea conservarii branzeturilor si carnii. Discutam despre o apa cu o cantitate mai mare de calciu si magneziu fata de saramura clasica, obtinuta prin dizolvarea sarii in apa, mai noteaza reprezentantul Mirdatod.

Fabrica de procesare colecteaza laptele de la crescatorii de vaci de lapte din zona de deal si de munte a Vaii Gurghiului, o zona nepoluata. Fabrica de procesare a laptelui a fost infiintata in anul 1994 si lucreaza cu personal calificat in domeniu.

Un avantaj major al faptului ca branza de Ibanesti se lauda cu eticheta de produs traditional atestat in UE il reprezinta faptul ca producatorii sunt invitati sa participe la cele mai importante targuri nationale de produse ecologice. De asemenea, si romanii sunt deosebit de curiosi sa vada cat de impresionanta este telemeaua care i-a uimit pe europeni.

”Pentru zona noastra, certificarea a fost o investitie în viitorul comunitatii si ne mandrim cu un produs al nostru ce primeste recunoastere în afara. Noi stiam ca avem o branza speciala, buna, iar demersul facut la Bruxelles a fost sa le aratam si altora ca avem produse traditionale mai bune decat ale lor”, a mai spus Nicu Bumb.


sursa foto: www.mirdatod.ro


Tags: afaceri in romaniatelemea de ibanestiprodus traditional ueproduse cu atestat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Trei oportunitati de afaceri in Romania

de Ideideafaceri.ro
03 Feb 2020
Ne indreptam cu pasi repezi spre a doua parte a anului 2018, insa asta nu inseamna ca timpul este pierdut. Iata 3 oportunitati de afaceri pe care le...

De ce investitorii straini vor sa deschida afaceri in Romania

de Alina Constantinescu
14 Sep 2016
Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Manuel Costescu a declarat ca tara noastra este pregatita...

Oportunitate de afaceri in Romania, exploatata mai mult de straini

de Marinache Horia Cristian
18 Aug 2015
In ultimii ani, beneficiile consumului de lapte de capra au fost promovate intens, ceea ce a suscitat si interesul fermierilor pentru afacerile cu...

Afaceri in Romania: In 2014 incepem afaceri cu fazani!

de Matei Antonescu
14 Ian 2014
Fazanii au carnea mai delicioasa decat orice alt tip de carne de pasare. Cei care au gustat vreodata din aceasta delicatesa pot confirma acest lucru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]