Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de vara: centrul de inchiriere a jet ski-urilor

de Alexandra Popescu 20 Aug. 2014 13996
4.1 din 46 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pornirea unei afaceri cu inchirieri de jet ski-uri presupune doar trei lucruri: locatie, echipamente si know-how. Know-how-ul, dupa cum bine stim, inseamna cunostinte, exploatare, marketing, vanzare si multe altele. O afacere de acest fel poate fi una potrivita pe perioada estivala, asa ca iata cum o poti porni.

Stim ca litoralul este perfect pentru infiintarea unor puncte de inchiriere a jet ski-urilor, iar pretul cateorva minute de folosire a unui jet ski este destul de mare. 10 minute, de exemplu, costa in jur de 100 lei, iar o jumatate de ora porneste de la 200 lei. Insa, chiar daca pare simplu, infiintarea unei afaceri de acest fel este destul de dificila. Exista multe puncte in care se poate pune pe picioare o astfel de afacere. Insa, inainte sa gasesti o locatie pentru aceasta, trebuie sa ai baza pentru infiintarea unui centru de inchirieri de jet ski-uri.

Cheia unei astfel de afaceri este sa gasesti un loc in care sporturile pe apa sunt la mare cerere. Nu toate locatiile unde exista apa sunt potrivit,e deoarece intervin alti factori, cum ar fi plajele private, caile navigabile protejate sau zonele cu retele de corali si habitate de viata marine unde nu numai ca este periculos sa rulezi astfel de barci, ci este si impotriva legilor si mediului.

Fii intelept si verifica, inainte de toate, geografia locala, pune-te la curent cu legile locale, regionale si de mediu. Verifica bine toate reglementarile pentru ca nu vrei sa investesti intr-o zona care se poate dovedi ulterior impracticabila.

Kitul de pornire pentru jet ski-uri include, pe langa jet ski-uri, si reparatiile, intretinerea si combustibilul pentru acestea. Nu trebuie sa uitam de veste si alte echipamente de protectie pentru clienti.

Pentru a obtine un venit respectabil, ai nevoie de cel putin o pereche de jet ski-uri care sa lucreze simultan. Poti cumpara ambarcatiuni la mana a doua, dar trebuie sa ai grija la starea de functionare a acestora, altfel risti sa risipesti banii economisiti pe intretinere si reparatii.
Pretul unui ski jet variaza de la aproximativ 2.000 de euro la 8.000 de euro, in functie de marca, model si de furnizori. In plus, motoarele cu reactie au nevoie tot timpul de service, astfel incat trebuie sa te asiguri ca gasesti unul de incredere.

Ambarcatiunile trebuie sa fie asigurate fiecare in parte. Gandeste-te ca functionezi asemanator cu o companie de inchiriere de masini, numai ca jeturile tale ruleaza pe apa, si daca se intampla accidente, este foarte probabil sa ai nevoie de serviciile unei companii specializate. Multi antreprenori recurg si la contracte de inchiriere pe zi sau pe durata unui weekend, iar daca se intampla un accident, clientul plateste dauna. Un jet ski are un rezervor de aproximativ 60 de litri, , iar consumul poate ajunge si la 30 – 40%. Daca este folosit încontinuu, combustibilul se consuma in aproximativ 4 ore, iar daca este turat si forjat, se poate consuma in aproximativ 3 ore. De aceea, cei care inchiriaza jeturile pentru o zi, nu includ si combustibilul, pretul inchirierii fiind de circa 100 de euro.

Nu uita sa stabilesti linia de demarcatie a apelor si sa informezi pe toata lumea unde se poate merge in conditii de siguranta si unde ar trebui sa o faca in afara limitelor. Chiar daca unii oameni cred despre o afacere cu jet ski-uri ca este asemanatoare uneia cu inchirieri de biciclete si ca nu prezinta riscuri majore, ci doar oportunitati de distractie, trebuie sa le amintesti clientiloe ca acestea sunt barci puternice, rapide si de viteza, care pot fi predispuse accidentelor. Apa te poate rani destul de grav in cazul unui impact la viteza mare, iar clientii trebuie sa inteleaga aceste aspecte.



Tags: idei de afaceriafaceri estivaleafaceri jet-ski

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 46 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]