Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii de start-up muncesc la fel de mult ca antreprenorii cu afaceri mature

de Alina Constantinescu 07 Nov. 2016 3994
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In medie, antreprenorii romani de start-up muncesc la fel de mult ca antreprenorii care au afaceri mature in spate. Cei mai multi antreprenori, indiferent de vechimea sau dimensiunea afacerii, dedica 10 ore afacerii lor in fiecare zi, ceea ce inseamna ca lucreaza cu 21% mai mult decat angajatii cu norma intreaga din Romania.

Datele referitoare la antreprenorii maturi si cei care conduc un start-up provin din Barometrul antreprenoriatului romanesc 2016, care analizeaza raspunsurile a 350 oameni de afaceri.

Antreprenorii tineri sunt mai pasionati de networking

Desi participa la evenimente de networking, se poate observa faptul ca antreprenorii maturi nu o fac in aceeasi masura cu antreprenorii de start-up. 64% din antreprenorii de start-up participa la cel putin un astfel de eveniment intr-o saptamana, fata de 53% dintre antreprenorii maturi.

Birocratia este cel mai mare obstacol pentru antreprenorii de start-up

Spre deosebire de antreprenorii maturi, antreprenorii de start-up considera ca birocratia (28% dintre raspunsuri) si accesul la finantare (17%) constituie cele mai mari obstacole pentru antreprenori, fiscalitatea excesiva fiind principalul obstacol doar pentru 12% din respondenti.

Problemele cadrului fiscal si legislativ au fost indicate de 35% dintre antreprenorii maturi ca reprezentand cel mai important obstacol pentru dezvoltarea afacerilor in Romania, in linie cu editiile anterioare ale Barometrului EY al antreprenoriatului romanesc 2012-2015. Neclaritatile legislative, lipsa de informatii, legislatia stufoasa, fiscalitatea excesiva – sunt doar cateva aspecte semnalate de antreprenori ce sunt corelate cu sistemul de reglementare si fiscalizare.

Antreprenorii de start-up, mai pesimisti decat cei maturi

In ciuda faptului ca antreprenorii de start-up sunt mai tineri decat antreprenorii cu afaceri mature, 66% dintre ei situandu-se in intervalul de varsta 25-35 de ani, fata de 73% respondenti ai Barometrului antreprenoriatului romanesc 2016, care au peste 40 de ani, tinerii antreprenori sunt mai pesimisti in privinta culturii antreprenoriale din Romania. Astfel, 60% dintre antreprenorii de start-up cred ca mentalitatile romanesti nu sunt pro-antreprenori, comparativ cu 50% dintre antreprenorii romani care considera ca mentalitatile sunt pro-antreprenori.

Unul din cinci antreprenori maturi nu se simte inspirat in activitatea de business de niciun model de antreprenor strain sau roman

41% dintre antreprenorii maturi sunt inspirati in primul rand de un antreprenor roman de succes in activitatea lor ca oameni de afaceri, dar procentele sunt foarte fragmentate intre antreprenorii nominalizati. Singurul antreprenor roman care se distanteaza in preferinte este Ion Tiriac. Aproape unul din cinci antreprenori il percep ca pe un model de urmat in business.

La fel de multi (20%) indica faptul ca nu au un antreprenor care sa ii inspire. Dintre antreprenorii straini, Steve Jobs si Bill Gates sunt preferatii oamenilor de afaceri maturi respondenti. Prin comparatie, cei mai multi antreprenori de start-up se simt inspirati de modele de afaceri din strainatate, 46% dintre ei indicand un antreprenor strain ca inspiratie pentru afacerea lui, pe primul loc situandu-l pe Elon Musk – antreprenor in serie, CEO Tesla Motors si fondator SpaceX si PayPal.

Sursa: EY Romania


Tags: start-upafaceri maturenetworkingantreprenori de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

3 elemente cheie pentru succesul unui start-up

de Idei de afaceri
07 Nov 2018
In fiecare zi se lanseaza sute de start-up-uri. Unele dintre ele sunt norocoase si au rapid succes in piata. In consecinta decid destul de devreme,...

14 citate motivationale de la antreprenori de succes

de Alina Constantinescu
06 Apr 2018
De nenumarate ori ne inspiram din ceea ce au spus, de-a lungul timpului, oamenii de afaceri de succes. Toate visele tale pot deveni reale, daca ai...

Peste 1.665 de planuri de afaceri inscrise in Programul Start-up Nation

de Alina Constantinescu
22 Iun 2017
Un numar de 1.665 de planuri de afaceri au fost depuse pana miercuri (ora 11:00) in programul Start-Up Nation, demarat pe 15 iunie, iar beneficiarii...

7 modalitati prin care un fashion start-up poate atinge succesul

de Alexandra Popescu
01 Iul 2014
Moda este elementul caruia ii este acordata o foarte mare atentie, indiferent de lumea in care te invarti. Ca esti om de afaceri, un angajat, elev,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]