Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani din carti? Iata aspectele esentiale de care sa tineti cont!

de Maria Nicutar 14 Feb. 2013 2999
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numerosi sunt cei care se vor orienta catre afacerile cu carti digitale sau print. Scriem o carte pentru ca detinem cunostinte specializate intr-un domeniu si pentru ca dorim sa le impartasim unei anumite audiente-tinta. Si, la final, de ce sa nu castigam si sume banesti considerabile din aceasta activitate creativa.

Mai presus de orice, cand te decizi sa intri in acest domeniu, trebuie sa constientizezi ca investitiile banesti sunt mici, insa apare necesitatea de a investi doze mari de creativitate, originalitate, talent editorial, putere de cercetare si energie pentru documentare. La urma urmei, putini sunt cei care pot scrie o carte fara existenta surselor multiple de informatii specializate din domeniul de referinta.

Pentru cei care vor sa faca bani din redactarea de carti, iata si cateva aspecte de care sa tineti cont:

1. Investitia baneasca nu lipseste cu desavarsire, asa cum isi imagineaza multi!
Redactarea unei carti cere existenta unui plan de afaceri, la fel ca si in cazul unei ferme agricole, insa complexitatea nu este aceeasi. Multi cred ca daca vrei sa redactezi o carte, trebuie doar sa te pui la birou si sa te lasi dus de vant pana cand termini si apoi, poc, apare un editor de dupa colt si iti cere sa iti publice cartea!

In fapt, eforturile sunt mult mai mari. Cartea trebuie gandita din mai multe puncte de vedere. Tinem cont de caracteristicile consumatorilor existenti in cadrul audientei-tinta, de competitie, de cererea din cadrul industriei si nu numai. Spre exemplu, ne gandim ca vrem sa scoatem o noua carte de retete culinare pentru persoanele supra-ponderale. Este clar nevoie de cercetare si documentare pentru ca produsul final sa fie unul perfect din toate punctele de vedere, astfel incat sa devina usor vandabil!

2. Redactarea de carti poate deveni o afacere in cazul celor cu o anumita reputatie. Nu poti sa scoti o carte de retete culinare pentru aglutenici decat in cazul in care detii o anumita specializare. Asa ca este esential sa va consolidati o reputatie, un portofoliu de lucrari, o imagine puternica inainte sa oferiti publicului un produs de la care au asteptari si cerinte mari.

3. Redactarea de carti este un proces pe care nu multi il pot sustine in sistem part-time. Nu toti putem scrie dupa finalizarea programului de lucru sau doar in weekend-uri. Asa ca luati si acest lucru in calcul atunci cand va decideti sa va scrieti cartea.

4. Cartile au nevoie de marketing pentru a fi vandute. Desigur, majoritatea cartilor vor fi branduite de catre reprezentantii editurii cu care veti colabora, insa o pare dintre decizii va vor apartine, de la caz la caz. Este esential sa intelegeti ca si coperta, fontul, layout-ul, limbajul vand!

Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: bani din cartiafaceri cu cartiredactare de cartiafacere cu carti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]