Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Betele dulci ale succesului - 10 milioane de dolari intr-un an din ... bete de inghetata

de Andrioae Ruxandra 15 Iun. 2014 4885
3.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prea putini antreprenori se gandesc ca ar putea, intr-o zi, sa inceapa o afacere din vanzarea ... betelor de inghetata. Americanul Trey Higdon a dat lovitura si, cu siguranta, nu s-a gandit vreo clipa ca va face asta.

 
In anul 2000, Higdon lucra pentru un furnizor de mancare, in Tampa. Unul dintre clientii sai avea o afacere cu inghetata italieneasca si folosea bete de lemn fabricate in Maine, pentru care credea ca plateste prea mult. Higdon a gasit o fabrica in China si a facut o comanda. Si-a pastrat jobul obisnuit, ocupandu-se in acelasi timp de importarea betelor din lemn pentru inghetata, pe care le livra apoi clientului Philly Swirl.
 
Intr-o zi, cand naviga pe internet, Higdon a fost surprins sa vada numarul enorm al producatorilor de inghetata existenti in SUA. "Toti foloseau bete de lemn. Mi-am dat seama ca am elementul-cheie al afacerii", povesteste Higdon. 
Acesta si-a dat demisia si a fondat Perfect Stix intr-unul din dormitoarele sale. A avut nevoie doar de un client fidel, si anume Philly Swirl, un furnizor, un computer si un card de credit. 
 
Afacerea lui Higdon a generat vanzari de 5 milioane de dolari prin intermediul internetului si cu ajutorul prietenilor. Costurile inceputului afacerii au fost in jur de 250.000 de dolari si o parte din acesti bani a fost alocata celor 9 calatorii ale lui Higdon in China, pentru a trata cu alti furnizori de lemn, ca apoi sa importe si din Australia.
 
Higdon a luat legatura cu producatorii de inghetata si a incheiat afaceri telefonic, astfel a reusit sa se afilieze afacerii cu inghetata Americana Food, din Dallas, datorita unui prieten. "El nu stia nimic despre betele de inghetata, dar s-a gandit la mine si m-a recomandat", a recunoscut Higdon.
Cand au ajuns in Dallas, Higdon si-a dat seama ca habar nu avea ce face acolo: "eram singur in toata afacerea si aveam un singur client. Ei aveau masini profesioniste pentru inghetata si m-au pus sa le demonstrez cum se potrivesc betele mele cu inghetata lor." 
Prietenul sau nu l-a mai ajutat, spunand ca el i-a facut doar recomandarea si ca restul depindea de el.
 
Higdon a fost chemat in toiul noptii, atunci cand fabrica era inchisa. A introdus betele in masinile pentru inghetata, acestea nu se potriveau, iar masinile nu mai functionau. Cum nu se putea mai rau, inghetata se imprastia peste tot pe podea. 
"Mi-au spus sa vin atunci cand o sa am o idee mai buna”, afirma antreprenorul. Ulterior, Higdon a descoperit problema: doar betele de 91,5 miligrame intrau in masina si ale sale aveau 92 de miligrame. A perseverat si, dupa ce a revenit in Dallas de 8 ori, betele s-au potrivit in masinile cu inghetata, astfel ca a inceput sa furnizeze pentru Atkins Diet Bars.
 
Incurajat de succesul sau, Higdon a cumparat o fabrica de inghetata si a lansat brandurile Blue Bell, Oregon, Ciao Bella si Silhouette. Un coleg din facultate l-a motivat pe antreprenor sa intre si in industria medicala. "Daca faci bete pentru inghetata, poti face si apasatoare de limba", l-a sfatuit prietenul sau. Acesta din urma i-a facut legatura lui Higdon cu un broker din Jacksonville. In acest fel, Higdon a inceput sa furnizeze si apasatoare de limba si alte bete utilizate in medicina din SUA.
 
Antreprenorul a continuat sa dezvolte produse la cererea clientilor. De exemplu, el a creat o lingurita pentru inghetata in forma de papion, la comanda lui Philly Swirl. Acum cativa ani a inventat o acadea-lingura, care era comestibila si se putea manca cu inghetata. Proiectul a costat 350.000 de dolari, iar Higdon sustine ca a meritat fiecare banut. Afacerea a produs jumatate de milion de dolari intr-un an.
 
Pana in 2009, Higdon a lucrat de acasa. "Am dezvoltat o afacere in mod virtual. Stabileam comenzi prin telefon sau computer; toate produsele erau livrate de la furnizori la clienti", a afirmat acesta. 
 
Pe masura ce volumul afacerii a crescut, el a restructurat operatiunea. A inchiriat un depozit in care si-a facut un birou in Vero Beach din Tampa, Los Angeles, Sacramento si Dallas. Toate produsele ajungeau la clienti prin FedEx. Higdon si-a creat o mica echipa formata din 5 angajati, apeland si la mama sa pentru contabilitate. Acesta se ocupa si acum singur de controlul calitatii. El primeste mostre din toate produsele care intra in tara. 
 
Privind inainte, Higdon si-a stabilit viitoarele venituri in jur de 10 milioane de dolari. El planuieste sa continue afacerea prin adaugarea produselor, incluzand betele bio-degradabile si lingurile.
 
Trey Higdon a produs 1 milion de dolari dintr-o afacere simpla si deloc costisitoare: betele pentru inghetata. Antreprenorul a avut parte de multe oprelisti de-a lungul drumului sau in afaceri, dar acum a reusit sa se extinda, astfel ca furnizeaza nu doar in industria alimentara, dar si in cea medicala, a cosmeticelor si a restaurantelor.
 
Sursa: www.sbomag.com
 


Tags: afaceriantreprenoriafaceri de succesoportunitati de afaceriafaceri inghetatabete de inghetata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]