Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai neobisnuite tipuri de bere din lume!

de Adela Simonescu 09 Nov. 2012 3251
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Berea ramane o bautura pe care multi o consuma in mod constant si in mod responsabil. Berea de calitate se remarca prin combinatia perfecta intre hamei, malt, drojdie si apa. Cu toate acestea, maestrii berari reusesc sa ne suprinda prin combinatii geniale, prin ingrediente din ce in ce mai neobisnuite.

Iata si cateva dintre cele mai neobisnuite tipuri de bere, conform Descopera.com:

Lambic
- berea salbatica a belgienilor. Belgienii sunt faimosi pentru cele 1.131 de sortimente de bere, Belgia devenind tara in care sunt produse cele mai multe tipuri de bere. Printre cele mai neobisnuite sortimente se numara si cele condimentate cu seminte de coriandru, coaja de portocale, inrosite in butoaie de stejar si sortimentul de bere trapista ( fabricata de calugarii ce apartin ordinului trapist, o ramura a catolicismului).

Dintre toate tipurile de bere se ramarca extrem de mult berea de tip lambic ( denumirea sa provine de la numele orasului Lembeek), berea fabricata din grau, orz incoltit si hamei ( pentru efectele antiseptic si conservant si mai putin pentru gustul sau amarui).

Ce este neobisnuit la acest sortiment de bere este faptul ca nu se foloseste drojdie obisnuita, ci drojdie salbatica. Berea este fabricata in incaperi cu sisteme de ventilatie ce atrag drojdia salbatica (ce exista pe peretii incaperilor ) in butoaiele de lemn din care va rezulta berea. Berea lambica fermenteaza greu, procesul durand intre una si trei veri, noteaza Descopera.ro.

Berea africana de manioc - Iata un alt tip de bere de care cunoscatorii sigur stiu. Maniocul este o radacinoasa asemanatoare cu cartofii, ingredient care ajuta la fabricarea unui tip de bere cu totul aparte. Pe langa manioc, in Africa se mai foloseste si sorgul, o alta planta pe care chiar si compania Heineken a imbratisat-o pentru productiile din Nigeria, Ghana, Sierra Leone, Ruanda si Burundi.

Armageddon - o bere scotiaqna cu 65% alcool. Berea este fabricata printr-o tactica destul de neobisnuita. In timpul fabricarii, berea este aduca la temperatura de 0 grade Celsius. Apa ingheata si alcoolul ramane neafectat. Gheata este eliminata si rezultatul este o bere foarte tare.

Antarctic Nail Ale - berea care a obtinut recordul de cea mai scumpa din lume in data de 3 noiembrie 2010. Prima sticla din aceasta bere a costat clientul o suma de 800 de dolari. De ce este faimoasa aceasta bere? Apa din care a fost fabricata berea provine de la un ghetar din Antarctica.

Cea mai veche bere din lume a fost descoperita in 2010 de catre scafandrii care investigau un vas scufundat pe fundul Marii Baltice.

Pe langa aceste sortimente de bere destul de neobisnuite, mai descoperim si berea special conceputa pentru caini si berea special fabricata pentru astronauti. Berea speciala pentru conditii de microgravitatie are un gust puternic aromat, tocmai pentru ca in lipsa gravitatiei este afectat simtul gustului.

Iata cateva exemple interesante de sortimente mai putin obisnuite de bere, exemple care pot deveni surse de inspiratie pentru cei care au de gand sa investeasca in acest domeniu.

Spor la idei de afaceri!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: berea lambicasortimente neobisnuite de beretipuri neobisnuite de berebere neobisnuitaafaceri bere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]