Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a transformat un antreprenor deseurile intr-o afacere

de Ana Radulescu 30 Mar. 2014 3067
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Americanul Charles Anderson este fondatorul companiei Golden Fuel Systems, companie specializata in transformarea uleiului vegetal in combustibil pentru vehiculele cu motoare diesel. Nascut intr-o familie de fermieri in Alaska, antreprenorul a descoperit ca atunci cand un tractor sau o barca se defecta, erau reparate cu orice materiale se gaseau la indemana. Aceste experiente l-au transformat pe Anderson intr-un inovator.

Dupa ce a aflat despre biodiesel, un ulei vegetal  modificat chimic, el a proiectat propria lui cale de transforma  aditivitii ramasi in urma folosirii uleiului pentru gatit (deseuri) in combustibil pentru automobile la inceputul anului 2001. La acel moment nu erau informatii disponibile cu privire la procesul de prelucrare, astfel incat antreprenorul a trebuit sa inventeze propriile kituri de adaptare a masilinor la folosirea de ulei vegetal. Aceasta i-a dat ideea sa lanseze Golden Fuel System si sa comercializeze kiturile pe care le-a creat.

Astazi, compania are produse care pot transforma sase branduri de autovehicule de tip Diesel, precum si generatoare, barci, camioane, autobuze astfel incat sa fie alimentate cu combustibil vegetal. In functie de vehicul, costul este de aproximativ 3.000 dolari pe kit. Compania a vandut pana in prezent aproximativ 6.500 de unitati si a asigurat consultanta, obtinand venituri de 1,8 milioane de dolari.

Incasarile variaza considerabil din cauza pretului combustibilului. Antreprenorul a inventat, de asemenea, o modalitate de a amesteca uleiul cu apa pentru o alta  afacere a sa, Sail Homer, o companie care detine barci ecologice si care plimba turistii in jurul golfului Kachemak. In prezent, Anderson ofera consultanta catre clienti din 48 de state americane, dornici sa-si transforme propriile vehicule.


Tags: afaceri ecologiceafaceri inovativeafaceri combustibilalaska

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]