Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci bani ca expert

de Ioana Anghel 13 Mai. 2011 5523
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti expert intr-un domeniu? Ai putea sa profiti de experienta ta si sa faci bani extra, pe langa salariu. Cum? Vanzand produse care sa ii ajute pe cailalti sa se specializeze in aria ta.

Poate ca esti un specialist in contabilitate sau resurse umane. Poate job-ul tau este sa promovezi produse online. Oricare ar fi acesta, ai acum posibilitatea sa pui la cap tot ceea ce stii si sa lansezi propriul tau produs informational.

Acesta ar putea lua forma unei carti, a unui CD, reviste, newsletter, ebook, site, blog, seminar, webinar, program de coaching, conferinta, sau o combinatie a acestora. Atat oamenii de afaceri, cat si consumatorii au nevoie sa se informeze despre solutiile la problemele lor intr-un mod cat mai accesibil.

Ca afacere, aceasta activitate iti poate aduce o serie de avantaje semnificative, precum:

1.    Iti poti folosi cunostintele intr-un mod folositor.
Fie ca esti angajat cu norma intreaga sau lucrezi drept colaborator, esti platit pentru activitatea pe care o desfasori. Din momentul in care te opresti, nu mai primesti plata. Lansand o singura data un produs informativ care sa contina toate informatiile pe care le stii tu cel mai bine, poti sa il vinzi de mai multe ori, mai multor clienti. Cu alte cuvinte, poti sa te opresti din activitate pentru ca banii vor continua sa intre.

Tot ceea ce iti trebuie pentru a lansa un astfel de produs se afla deja la tine: informatia, secretele, tehnicile si toate lucrurile pe care le stii.

2.    Poti sa iti folosesti produsul ca instrument de marketing
.
Poate te intrebi: „Sunt consultant. Daca lansez un produs care sa dezvaluie tot ce stiu despre domeniul meu de activitate, clientii mei nu vor deveni la randul lor specialisti? In acest caz nu vor mai avea nevoie de mine sa lucrez pentru ei”.

Nimic mai fals. Oamenii care iti vor cumpara produsul vor avea motive in plus sa te angajeze. Faptul ca ai publicat o carte poate demonstra complexitatea cunostintelor tale si abilitatea de a le explica. Astfel, devii alegerea perfecta.

3.    Poti lucra de acasa.
Nu o sa ai nevoie de un sediu special amenajat pentru a-ti desfasura activitatea. Poti lucra la calculatorul de acasa. Atat timp cat ai resursele informationale pentru a-ti lansa produsul, nu conteaza din ce loc lucrezi.

4.    Nu ai nevoie de angajati.
Acest gen de activitate nu solicita ajutorul unor angajati full-time. Daca ai nevoie, poti incheia contracte cu diversi colaboratori, care sa te ajute cu intretinerea bazei de date, livrarile sau relatiile cu clientii. Astfel, poti sa faci fata provocarilor unei afaceri de 1 milion de euro pe an, fara ajutorul unor angajati.

5.    Investitie mica pentru demarare
Nu ai nevoie nici de prea mult echipament, mobilier sau calculatoare. Afacerea nu necesita obinerea unor licente costisitoare si nici diplome speciale. Ai nevoie doar:

- sa identifici segmentul de piata care are nevoie de produsul tau;
- sa creezi acest produs pe care oamenii il vor;
- sa il promovezi.

Pentru asigurarea succesului inca de la inceput, este bine sa investesti ceva bani in activitatile de marketing. Daca nu poti face asta inca de la lansarea produsului, macar dupa ce obtii primii bani.

Exista oameni care fac sute de milioane anual din vanzarea produselor educative. Fiecare dintre ei a inceput fara bani, clienti sau produs, insa si-au incercat norocul si au reusit. Sa nu crezi insa ca aceasta afacere nu necesita munca. In functie de ce iti doresti si de cat muncesti, recompensele vor fi pe masura.



Tags: expertbanispecialist

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere cu flori in ghiveci. De cati bani este nevoie?

de Idei de afaceri
25 Oct 2022
Avand in vedere investitia intr-o afacere cu flori in ghiveci, scopul este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse decorative. Activitatea...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

7 idei de afaceri care iti vor aduce bani in 2020

de Florin Amariei
06 Iul 2020
Pandemia a schimbat modul in care privim implicarea in dezvoltarea de noi afaceri. Exista, insa, cateva idei in care poti investi in continuare...

7 idei de afaceri cu bani putini

de Florin Amariei
17 Mar 2020
Avand in vedere ca traversam o perioada sensibila din punct de vedere economica si ca tara noastra se afla in stare de urgenta, ne-am gandit sa va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]