Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere in regim hotelier

de Andrioae Ruxandra 22 Iun. 2014 10059
4.2 din 41 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai acasa mai multe dormitoare, atmosfera este placuta si intima, iar tu te pricepi sa faci pe gazda, atunci este momentul sa iti incepi o afacere foarte profitabila. O astfel de afacere in regim hotelier iti ofera sansa de a cunoaste oameni fara sa iti parasesti locuinta. Poti gazdui turisti care cauta camere la un pret mai mic fata de cel actual si, in asemenea fel, iti poti creste profitul.

 
Este una dintre ideile care se practica pe piata de afaceri si este valabila nu doar pentru inchirierea catorva camere din casa ta, ci si la faptul ca iti poti inchiria garsoniera sau apartamentul mostenit de la bunici in regim hotelier.
 
Poti oferi micul dejun, cina si chiar un tur al orasului daca turistii sunt interesati si toate sunt incluse intr-un pachet rezonabil (aici depinde de tine cum fixezi preturile, pentru ca trebuie sa iei in considerare si pretul pietei).
Locul in care turistii vor ramane peste noapte sau mai multe zile trebuie sa inspire siguranta si curatenie. De asemenea, trebuie sa le asiguri tot confortul necesar, chiar daca apartamentul sau camera nu apartin unui designer celebru. 
 
Trebuie sa iti placa sa socializezi si sa fii o gazda buna, sa te pricepi la gatit si la mesterit lucruri care se strica intre timp, sa fii bine organizat si sa iti administrezi timpul conform oaspetilor tai. Acei oameni te vor plati ca sa ii primesti sub acoperisul tau, asadar trebuie sa fii deschis si capabil sa pastrezi legatura cu ei pentru eventualele reintoarceri in vacanta.
 
Casa ta trebuie sa se afle intr-o locatie centrala si accesibila turistilor, trebuie sa aiba bai separate si o bucatarie incapatoare pentru gatitul intr-o cantitate mai mare decat cea pe care o gatesti de obicei. Casa poate avea sauna, jacuzzi si alte improvizatii, dar nu este neaparat necesar; turistii vin sa se odihneasca si nu ca sa faca baie in jacuzzi. Si apoi, o cabina de dus este suficienta.
 
Poti pune la dispozitia turistilor gradina ta sau livada (daca ai). Iti poti decora casa cat mai simplu si mai confortabil, fara sa o aglomerezi cu obiecte inutile. Meniul oferit turistilor poate fi alcatuit din orice fel de mancare, dar daca ii vei intreba ce ar dori sa manance, va fi un plus pentru tine, pentru ca iti vei arata amabilitatea si disponibilitatea; va fi mai mult decat o afacere, va fi ca o convietuire minima cu niste prieteni sositi din alta tara. 
 
Este important modul in care comunici si felul in care ii primesti, este important sa fii disponibil si sa fii o gazda buna, pentru ca nimeni n-ar alege o camera in regim hotelier avand o gazda indiferenta si irascibila. 
 
Preturile nu trebuie sa fie foarte scazute, dar in mod clar nici mai ridicate spre deosebire de ceea ce se afla pe piata. Le poti oferi ca bonus si cateva obiecte cu specific national, ca sa isi aminteasca de tine si eventual sa te recomande altora. Stim deja ca afacerile functioneaza si datorita reclamei pozitive, asadar imaginea afacerii tale trebuie sa fie ireprosabila.
 
Sursa: www.business-ideas-connection.com
 


Tags: afaceriregim hotelierafacere regim hotelierinchirieri regim hotelierafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 41 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]