Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce investitorii straini vor sa deschida afaceri in Romania

de Alina Constantinescu 14 Sep. 2016 4331
3.42 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Manuel Costescu a declarat ca tara noastra este pregatita sa atraga investitii straine, iar Guvernul continua sa gandeasca politici economice prin care sa ajute sectorul privat.

Principalele motive pentru care investitorii straini sunt interesati sa deschida afaceri pe plan local sunt nivelul scazut al taxelor (comparativ cu alte tari din UE) si forta de munca calificata. Potrivit unui studiu realizat de compania Hay Group Romania , costurile cu forta de munca din Bucuresti sunt cu circa 20% mai scazute decat cele din Varsovia (Polonia), Bratislava (Slovacia) si cu 15% sub nivelul celor din Praga (Cehia).

Mai mult, pozitia geografica a tarii are foarte multe avantaje, deoarece are deschidere spre Europa, iar Guvernul roman sprijina mediul de business.

Potrivit secretarului de stat, in Romania exista 70 de parcuri industriale cu o infrastructura foarte bine pusa la punct, ce ofera posibilitati de crestere a afacerilor.

"In esenta, Romania este pregatita sa atraga investitii importante. Avem investitori importanti aici, precum Continental, Bosch, mai nou si Airbus. Pentru Romania domeniul de Cercetare si Dezvoltare (R&D) este unul extrem de important si care se dezvolta pe zi ce trece, deci exista. Guvernul incearca sa ajute sectorul privat si initiativele investitorilor straini prin mai multe masuri, precum facilitatile fiscale. Vorbim aici, printre altele, despre facilitatile acordate sectorului IT&C. Amintesc, apoi, despre reducerea birocratiei, o problema cu care ne confruntam', a spus Costescu la o conferinta de specialitate.

In luna august Guvernul Romaniei a lansat Ghidul Investitorului Strain, componenta importanta a strategiei de promovare a Romaniei ca destinatie pentru investitii straine, dar si de debirocratizare si transparentizare a relatiei cu mediul de afaceri. Acesta este accesibil pe website-ul www.investromania.gov.ro oricarei persoane straine interesate sa porneasca o afacere in Romania.

Ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, intr-un singur loc, toate informatiile necesare in acest sens, adresandu-se atat investitorilor existenti, cat si celor potentiali, care pot transforma avantajele competitive ale Romaniei in parghii de crestere.

Ghidul Investitorului Strain este redactat integral in limba engleza, fiind structurat pe sapte capitole: “Investment Climate” (Climatul Investitional), “Economy” (Economie), “Business Ecosystem” (Ecosistemul de Business), “Financing Availability” (Modalitati de Finantare), “Employment and Labor Law” (Legislatia muncii), “Fiscal Policy” (Fiscalitate) si “Living in Romania” (Traiul in Romania).

Sursa: Agerpres


Tags: investitori strainitaxe si impoziteeconomieafacere in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.42 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]