Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descoperiti 5 idei de afaceri din Franta

de Marian Curelaru 20 Ian. 2014 17280
4.28 din 89 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doriti sa va lansati in crearea unei intreprinderi, dar treceti printr-o pana de inspiratie? Niciun motiv de panica! Va prezentam in continuare cinci afaceri originale din Franta care ar pot fi adaptate si puse in practica prin structuri simple de tip intreprindere individuala, intreprindere familiala, persoana fizica autorizata ori societate cu raspundere limitata si necesitand investitii modeste.

Serviciu de securitate pentru persoanele varstnice

Violenta si actele de banditism sunt, din pacate, fenomene tot mai frecvente in ultimii ani. In aceste conditii nu putem sa nu ne gandim la cei mai vulnerabili, intre care persoanele varstnice. Puteti infiinta un serviciu de securitate destinat insotirii acestora atunci cand ele merg la cumparaturi, la banca ori la medici… Marele avantaj al crearii unei astfel de structuri este ca ea necesita costuri mici de lansare: mai putin de 3.000 de euro! Intr-adevar, in afara de aparatura clasica (telefon, fax, computer…), partea esentiala a activitatii dumneavoastra se va desfasura pe teren.

Serviciu de livrari nocturne la domiciliu

Cu ocazia unor petreceri acasa, intre prieteni, se mai intampla sa se ajunga la o criza de bere sau de produse alimentare… Mai rau: cati dintre noi nu si-au dat seama ca au uitat sa cumpere un produs important chiar in ultimul moment, cand magazinele sunt inchise? Raspunsul este simplu: toata lumea! Pentru a raspunde unor astfel de situatii va puteti lansa un serviciu de livrari nocturne. Veti lucra, de exemplu, intre orele 20 si 3 dimineata (magazinele sunt in general inchise la aceste ore).

Misiunea dumneavoastra: sa livrati tot ceea ce poate fi util cu ocazia unor petreceri si care nu se numara printre produsele obisnuite pe care le avem acasa: bere, vinuri, pizza… Evident, tipurile de produse si frecventa solicitarii acestora noapte este un proces care mei invata si din mers, adaptandu-te la specificul pietei. In ceea ce priveste preturile si tarifele, aceste vor fi calculate pentru a acoperi costurile si in functie de calitatea serviciilor: viteza de onorare a comenzilor este vitala! Dar nu uitati ca ele vor putea fi mai mari decat preturile si tarifele din timpul zilei.

Mini sala de joaca pentru copii

Franta are o problema importanta despre care se vorbeste destul de putin: lipsa creselor si a caminelor pentru copii. Dificultatile se resimt mai ales in marile orase. Lansarea intr-o astfel de activitate este o garantie de cvasi-succes. Antreprenorii pot amenaja un mic camin si sa-l transforme intr-un paradis pentru copii: jocuri, pereti in culori vii… Ii veti face fericiti pe copii, dar in acelasi timp si pe parintii lor, carora serviciul le acapareaza aproape tot timpul! Atentie totusi: inainte de a va lansa in acest domeniu, trebuie sa va informati atent in legatura cu diferitele aspecte juridice inerente activitatilor de acest tip. Intr-adevar, ingrijirea copiilor este cu siguranta lucrativa, dar implica mari responsabilitati… Fiti deci vigilent.

In Romania, in afara demersurilor legale la ONRC, necesare in cazul oricarei firme noi, aveti nevoie de autorizatie de la Sanatatea Publica, aviz de la Inspectoratul Scolar si acord de la primărie. In plus, trebuie sa notificati Consiliului Local prin Protectia Copilului. Trebuie sa aveti in vedere, de asemenea, normele de igiena si siguranta care se cer in cazul spatiilor care au functiuni pentru agrement, cu specificatia ca jucariile sa fie verificate periodic si respectate instructiunile de utilizare ale produselor. Pentru instalatiile de joaca trebuie sa aveti persoana acreditata de ISCIR si sa va supuneti autorizarii ISCIR si primariei.

Romane personalizate

Aveti talent la scris? Profitati si scrieti mici romane! Originalitatea consta in personalizare. De exemplu, imaginati o povestire care sa-i includa pe apropiatii dumneavoastra sau alte persoane (care va vor deveni posibili clienti): ei devin astfel eroii istoriilor dumneavoastra. Pe acest model, totul este imaginabil: roman politist, science fiction, roman de dragoste, aventura… Fara nicio indoiala, scrierile se vor bucura de succes. Nu uitati sa comparati preturile diferitelor case de editura solicitandu-le o antecalculatie… Tiparirea, editarea copertei si legatoria lucrarii vor constitui partea esentiala a costurilor in aceasta activitate.

Istoriile familiei intr-o carte
O activitate se dezvolta foarte rapid in Franta: rezumarea istoriei unei familii intr-o carte. Cei care s-au lansat in acest tip de afacere au plecat de la o observatie simpla: atunci cand dispar, persoanele varstnice duc cu ele intreaga istorie a familiei, din pacate. Va puteti lansa in astfel de intreprindere, daca asemanator ideii precedente, aveti talent literar. In plus, o munca de ancheta si adunarea de marturii sunt obligatorii. Dar beneficiile pot rasplati eforturile: o data lucrarea scrisa, potentiala dumneavoastra clientela cuprinde familii intregi.


Tags: idei de afacerifrantaintreprinderi individualeinvestitii reduse

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 89 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]