Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elementele esentiale ale unei idei de afaceri excelente!

de Adela Simonescu 02 Aug. 2012 3735
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum arata o idee de afaceri excelenta? Cum o recunoastem dintr-o mie de alte idei de afaceri? Exista anumite elemente comune intre cele mai tari si de viitor idei de afaceri?

Iata doar cateva aspecte esentiale care va spun care daca ati dat de aur sau este doar o alta idee de afaceri cu sanse mici de succes:

1. Stim ca detinem idei de afaceri geniale in momentul in care venim cu solutii eficiente, rapide si necostisitoare pentru probleme si neajunsuri cu care au de-a face audiente-tinta masificate!

2. Idei de afaceri excelente sunt si cele care se concentreaza pe servicii si produse clasice, deja existente si aduc ceva nou, beneficii sporite, originalitate, inovatie si creativitate. Nu trebuie intotdeauna sa cautam oportunitati noi de afaceri. De cele mai multe ori putem sa dam de aur cand mizam pe oportunitati de afaceri deja dezvoltate de numerosi antreprenori. Trebuie doar sa aducem elemente noi si beneficii mai mari decat cele aduse de competitorii alaturi de care vom imparti industria.

3. Stim ca detinem idei de afaceri excelente si cu potential urias de profitabilitate si cand mizam pe pasiune. Pasiunea ramane unul dintre cele mai importante ingrediente pentru succes in afaceri. Si adevarul este ca prea multi antreprenori pornesc afaceri in cautarea exclusiva de profit si uita ca vor fi nevoiti sa le dezvolte ani buni de zile pentru a le valorifica la maxim, ani care se vor aduna in mod deranjant pentru cei care nu detin si pasiune pentru domeniul de referinta.

Iata si elementele esentiale necesare pentru a valorifica cu succes o idee de afaceri:

1. Ambitie si perseverenta. Nu va asteptati la profituri peste noapte si obtinute in mod facil. Lucrurile sunt mai complicate de atat si veti avea nevoie de ambitie si perseverenta, de motivatie si entuziasm, de putere de munca si de depunere de eforturi sustinute.

2. Un plan de afaceri complet!

3. Ajutorul profesionistilor. Investiti in personal de calitate si in eforturile de dezvoltare profesionala continua!

4. Capital suficient si un fond de cheltuieli neprevazute!

5. Strategii de cooptare a clientilor, de retinere a celor deja existenti, de recooptare a fostilor clienti si strategii de devansare a competitorilor!

6. Abilitati de auto-disciplina si de gestiune financiara. Degeaba aveti un plan daca nu sunteti in stare sa va disciplinati pentru a-l urma in mod consecvent si degeaba aveti capitalul necesar daca nu sunteti in stare sa il gestionati in mod corect!


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacereoportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]