Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Felicitari! Ai decis sa deschizi o cafenea. Inceputul unei afaceri trebuie bine gandit.

de Silviu-marian Banila 22 Oct. 2020 6381
4.19 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata ce ai luat decizia, partea grea, legata de scopul tau in viata, s-a cam rezolvat.

Acum incep cautarile, se iau deciziile, se fac liste "to do" si se intocmesc planuri care de-abia asteapta sa fie duse la bun sfarsit.
Va mai aduceti aminte de exercitiile de la scoala, care va invatau cum sa respectati unele instructiuni?

De multe ori, uitam de ele si treceam direct la fapte. Nimic mai simplu. Inceputul unei afaceri trebuie bine gandit. Nu mai suntem pe bancile scolii. In loc de note, ne jucam cu propriii bani si propriul viitor. “Cititi toate instructiunile inainte sa incepeti”, mai spunea profesorul nostru.

Ce fel de coordonate urmarim cand avem in plan deschiderea unei cafenele? In primul rand, mergem pe factorul uman. Omul este dependent de socializare si cauta un cadru adecvat pentru a-si indeplini aceasta dorinta. Nu strica sa citim niste carti si nici sa ne uitam la ce au facut altii.

Vom miza inevitabil pe imaginatia noastra, dar si aceasta are o limita, cand o transpunem in realitate. De regula, acea limita este stabilita de… bani. Bani. Bani. Bani. De bani avem nevoie mai intai pentru a deschide o cafenea.

Trecatorii de pretutindeni se opresc pentru a savura o cafea, dimineata.

Prietenii “parcheaza” din freamatul cotidian in cafenea, pentru a lua o pauza binemeritata. Zumzetul dispare, fiind inlocuit cu sunetul cald din playlist.

Studentii se adancesc in cartile lor, cu o mana pe cafea sau ceai si cealalta pe randul curent. Oamenii de afaceri se asaza la mese, insotiti de noul “cel mai bun prieten al omului”, laptopul. Ei vor sa-si savureze cafeaua si gustarea departe de forfota de la birou si privirile insistente ale colegilor.

Toate aceste momente anunta calmul de noapte, asigurat de un concert live la chitara, sustinut de artist in fata oamenilor, care se delecteaza fie cu o cafea tare, fie cu o limonada, fie cu un ceai sau o prajitura.

Un factor de succes - locatia potrivita

Poti avea in cafenea cei mai priceputi baristas din lume, care se intrec in cafele speciale cu italienii, si tot degeaba. Daca locatia ta nu este potrivita, daca nu cunosti natura si gusturile clientilor din zona, atunci totul va fi in van.

Alegerea stabilimentului tine in principal de marketing. Este determinata de nisa ta de piata, de cei pe care vrei sa-i vezi in cafenea, de oferta ta, nivelul preturilor si formatul de business adoptat. Locatia aleasa poate fi influentata de factori emotionali. Nici asa nu avem voie sa dam gres, sa ne grabim.




Tags: cafeneacafeaafacereafacericum sa deschizi o cafenea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]