Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Freelancer, 32 de ani, nu stie ce inseamna sa ai sef si castiga enorm!

de Stanciu Ioana 15 Feb. 2016 4012
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tudor Maier este freelancer, isi organizeaza timpul dupa bunul-plac fara sa se speteasca muncind si, cel mai important dintre toate, castiga bine.

Este liber-profesionist pe internet, se pare, unul dintre cel mai bine platiti din Romania. Are un salariu care se poate compara chiar cu unul de executiv - cateva zeci bune de mii de dolari pe an.

"Niciun job din Romania, oricat de bine platit ar fi, nu m-ar putea determina acum sa renunt la statutul de freelancer si sa devin angajat", spune Tudor.

Este obisnuit sa fie antreprenor. Timp de cativa ani a avut o firma de publicitate in Alba Iulia, apoi a publicat un ziar de anunturi si mica publicitate. Castigurile ca antreprenor n-au fost insa stralucite. 

Prin 2008 a aflat pentru prima data despre platformele unde freelancerii isi pot gasi de lucru si a decis sa incerce si el.

“Inceputul a fost foarte slab, cu doar doua proiecte in primul an", dezvaluie Tudor.

Ca freelancer lucreaza, in general, coperti pentru carti, design de carti in format electronic, dar si paginare si design pentru reviste, cataloage, brosuri, afise si alte materiale de marketing printre care inclusiv ambalaje pentru diverse produse.

Pentru munca lui cere cel putin 20 de dolari pe ora si lucreaza in jur de 30 de ore pe saptamana. "Cel mai bun contract pe care l-am avut vreodata a fost cu o editura pentru care am lucrat designul a 20 de carti pentru 7.000 de dolari", declara Tudor.

Cum functioneaza platformele pentru freelanceri? Aici, companii din toata lumea cauta forta de munca bine pregatita si mai ieftina decat ar gasi in tara de unde provin pentru diverse proiecte specifice. Astfel, freelancerii concureaza unii cu ceilalti folosind 'arme' precum pretul, termenul de predare si experienta anterioara pentru a castiga proiectele.
Sursa: zf.ro


Tags: freelancerfreelansingplatforme freelanceriliber-profesionistinternet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Nomadul digital - acel antreprenor, freelancer sau soloprenor supranumit si noul bogat

de Nita Alina
21 Ian 2016
Anca Muraru: Am inceput sa scriu acest articol intr-o terasa din Berlin, am continuat in avion si il voi termina intr-o cafenea din Bucuresti. Este o...

Romania, prima in lume la internet WiFi gratuit in hoteluri

de Marian Curelaru
30 Apr 2014
Operatorii romani din domeniul turismului pot profita de un avantaj competitional inca nevalorificat in ofertele de promovare: Romania ocupa primul...

Licitatii pe Internet pentru servicii intre particulari

de Marian Curelaru
13 Mar 2014
O afacere inedita lansata de francezul Eric Merkes in 2013 este jobencheres.com, o platforma de licitatii avand ca obiect prestari de servicii, intre...

Ai o camera digitala? Conexiune internet si un ochi pentru profit? Atunci, asta e pentru tine!

de Ilinca Dobrescu
18 Nov 2013
Cum ar fi daca de la anu' ai putea sa iei viata in piept asa cum ti-ai dorit intotdeauna. Si nici nu ar trebui sa faci ceva care nu iti place. Nu te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]