Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Headhunting - un job bine platit pentru care trebuie sa ai fler

de Silviu-marian Banila 13 Iun. 2016 3672
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Headhunterii primesc o gramada de bani pentru a-i gasi pe cei potriviti unui job. Nu sunt recompensati ca sa publice reclame, anunturi sau sa consulte CV-uri.

Headhunterul isi petrece timpul in aria profesionala de unde trebuie sa aleaga urmatorul lider. Totodata, candidatii trebuie sa stie ca headhunterii nu au misiunea de a gasi joburi pentru cineva anume.

Ei sunt platiti sa gaseasca exact personalul de care are nevoie clientul angajator. De regula, cei vizati de headhunteri nu isi cauta de lucru si sunt greu de abordat.

De aceea, headhunterii nu raspund la telefoanele candidatilor, la email-uri nesolicitate sau la alte propuneri. Vanatorii de personal pentru functii executive sunt ocupati cu gasirea personalului pentru functii executive.

„Headhunterul meu nu mi-a gasit de munca!”, spun unii. Ei bine, rolul sau NU este acesta! Nu exista „headhunterul meu”. Ei lucreaza pentru ANGAJATORI, nu pentru CANDIDATI.  

Ideea ca un headhunter isi va face un tel din a gasi cuiva de munca este gresita. Pe de alta parte, daca esti ceea ce cauta un headhunter, vei avea parte de toata atentia acestuia.

Un headhunter profesionist te va trata cu respect, atat pe tine, cat si cariera ta. In acelasi timp, va servi interesele clientului angajator. Poti avea mult de castigat daca inveti cum lucreaza headhunterii.

Diferenta dintre un headhunter bun si unul mai putin bun

Oricine se poate autointitula „headhunter”. Asta nu inseamna ca si este „vanator de capete”. Pentru a-i diferentia pe cei buni de cei mai putin buni, trebuie sa ai fler. Cunoasterea omului reprezinta un atu important.

Daca dupa una-doua intalniri colaboratorul tau se dovedeste a fi neserios, este cazul sa abandonezi parteneriatul.

Oamenii obisnuiti sunt uneori incurcati de headhunteri. „Nu ma mai suna!” sau „M-au trimis la interviul nepotrivit!”, iata doar 2 din plangerile lor.

De aceea este esentiala diferentierea headhunterilor buni de cei nepregatiti. Multi headhunteri cred ca dezavantajul acestei meserii este faptul ca te costa foarte putin s-o abordezi.


Tags: headhunterijobpersonal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

6 joburi care nu exista, dar care vor fi la mare cautare in 2030

de Idei de afaceri
13 Feb 2020
O cercetare realizata de Dell Technologies estimeaza ca 85% dintre joburile pe care studentii de azi le vor avea in 2030 nu au fost inventate inca....

Idei de afaceri pentru care nu trebuie sa renunti la job

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Sunt oameni care viseaza sa cladeasca multinationale care sa stranga milioane sau chiar miliarde de euro, insa pentru antreprenorii care vor o...

A renuntat la un job banos pentru o afacere cu prepelite pentru carne

de Nita Alina
05 Feb 2016
In domeniul IT, castigurile sunt foarte bune, totusi, un tanar din Constanta a optat pentru infiintarea unei mici ferme de crestere a prepelitelor. ...

3 antreprenori si o afacere in formare - platforma de joburi pentru studenti

de Idei de afaceri
26 Ian 2016
Trei antreprenori au lansat o platforma de joburi dedicata studentilor care isi doresc un loc de munca part-time sau ocazional. Este vorba despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]