Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afacere pentru femei

de Julian Manescu 19 Nov. 2013 5939
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa renunti la job si sa pornesti propria afacere, dar nu stii ce domeniu sa alegi? Iti este teama ca nu vei reusi sa pui pe picioare propria idee? Poate ca cel mai bine ar fi sa iti raspunzi de la inceput la cateva intrebari - ce te motiveaza sa iti lasi actualul job, ce ti-ar placea sa faci, in ce domeniu esti specializat sau, de ce nu, care iti sunt lipsurile si unde ar trebui sa punctezi.

Dar hai sa raspundem pe rand la fiecare intrebare si, poate, impreuna vom gasi solutia!

De ce ai renunta la actualul job:

•    Cauti un venit suplimentar? Poti alege orice activitate cu program flexibil care nu necesita intocmirea unui plan de afacere – poti vinde cosmetice sau asigurari de sanatate, rca-uri si polite casco.

•    Vrei sa petreci timp cu copiii? In mod sigur trebuie sa te axezi pe o activitate in afara orelor 9-18. Desigur, un job flexibil iti va permite sa-ti imparti timpul oricum doresti astfel incat, daca stai acasa cu copilul sa poti lucra cat doarme el la pranz sau seara…

•    Vrei sa faci voluntariat? Ti-ai dorit dintotdeauna sa ajuti oamenii, sa fii mai aproape de natura, sa ingrijesti animalele? Daca banii nu sunt o problema pentru tine, te poti apuca oricand de volutariat pentru a-ti indeplini visul.

•    Vrei sa fii propriul tau sef? Trebuie sa fii cat se poate de sincer cu tine. Pentru a fi propriul tau sef trebuie sa-ti cunosti atat punctele forte, cat si cele slabe. Orice ai alege sa faci, pe cont propriu poti avea succes, dar nu vei ajunge la profitul dorit din prima luna. Asigura-te ca vrei cu adevarat asta!

Ce ti-ar placea sa faci
Propria afacere presupune timp, energie si mult mai multe sacrificii. Se spune ca cine lucreaza pentru el este mai stresat decat cel care este angajat. De aceea, ceea ce vei face trebuie sa fie neaparat si ceea ce iti place, ce te pasioneaza. Altfel, nu vei rezista nici jumatate de an.

Pentru a identifica ce ti-ar placea sa faci, raspunde la urmatoarele intrebari: ai un hobby care iti poate genera un venit, cum poti fructifica timpul liber si ce job te-ar satisface din toate punctele de vedere?

La ce domeniu te pricepi
Cateodata este dificil sa identificam anumite calitati pe care le avem, fie pentru ca suntem modesti, fie ca nu le acordam importanta si ne subestimam… Daca esti talentat intr-un anumit domeniu sau daca ai un hobby bine definit, lucrurile se simplifica. Fie ca iti deschizi propriul cabinet medical sau de avocatura, fie ca te apuci de creat trusouri pentru bebelusi, stii exact la ce te pricepi. Nu-ti ramane decat sa te apuci sa studiezi partea tehnica a planului de afacere.

Ce trebuie sa perfectionezi
Oricat de priceputi am fi, exista momente in care trebuie sa ne specializam sau sa aprofundam si mai mult cunostintele pe care le avem. Cateodata e atrag exact acele activitati pe care nu le stapanim foarte bine si pe care suntem nevoiti sa le invatam.

Cursurile acreditate pot avea o valoare mai mare, in anumite cazuri, decat o facultate din simplul fapt ca la un curs ai posibilitatea sa inveti mai mult practic, decat teoretic. Si asta stim cu totii ca lipseste din planul invatamantului actual.

Niciodata nu este prea tarziu pentru o perfectionare profesionala. Oricand te simti pregatit sa pornesti propria afacere, o poti face fara retinere atata timp cat esti o fire ambitioasa, hotarata si stii exact ce vrei sa faci.

Ideile noastre de afacere pe care ti le recomandam:

1.    Magazin online de haine sau cosmetice
2.    Inchiriere rochii de seara si rochii de mireasa
3.    Ornamentarea gradinilor companiilor si salilor de evenimente
4.    Catering
5.    Loc de joaca pentru copii si afterschool
6.    Contabilitate primara
7.    Scriitor freelance
8.    Croitorie si accesorii home made
9.    Consultant vestimentar
10.    Dulciuri home-made

Anul acesta a venit cu o premiera pentru femeile care si-au dorit sa devina antreprenoare. Programul Femeia Manager este destinat sprijinirii IMM-urilor conduse de femei prin acordarea unui ajutor de la stat, nerambursabil, de 10.000 de euro.
 
Programul a fost aprobat  prin Ordinul Ministerului Economiei nr. 50/2013, publicat in Monitorul Oficial, nr. 438, din 18 iulie 2013 si este derulat prin intermediul Agentiei pentru Implementarea Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).




Tags: afacerefemeiidee

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]