Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri care iti pot schimba viata!

de Zenobia Badescu 16 Oct. 2012 6517
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu siguranta, de multe ori ai cautat ore si chiar zile intregi perechea de pantofi potrivita (mie mi s-a intamplat), si nu ai gasit. Si atunci cand totusi ai gasit, nu ai fost pe deplin multumita. Este cu totul altceva daca ti-ai face pantofi la comanda. Nu mai ai nevoie sa cauti decat modelul dorit si sa alegi culoarea.

Pantoful, acest obiect de o utilitate incontestabila este si unul dintre cele mai graitoare elemente din garderoba unei femei si chiar ai unui barbat. Pantofii pot schimba cu desavarsire o tinuta, o atitudine, o stare. Si nu numai.. iti pot schimba chiar viata.
 
“In februarie 2012, din dorinta de a reproduce o pereche de cizme achizitionata din afara tarii, si care nu era din piele, am apelat la un atelier”, povesteste Stefania B. din Bucuresti.
“Cunosteam atelierul si pe proprietar de aproximativ 5 ani, cunosteam si calitatea produselor ce puteau fi create aici. In toti acesti ani imi mai facusem la dansul incaltaminte din piele, insa numai pe modelele pe care deja se lucra. Cei de la atelier au reprodus cizmele perfect, conferindu-le in plus calitatea incaltamintei lucrata manual din piele naturala atat la extereior cat si la interior.”  

De aici si pana la ideea unui parteneriat in afaceri nu a fost decat un pas. Un pas facut cu pantofi deosebit de eleganti, fauriti cu pasiune si bun gust in culori incantatoare si care a primit si un nume de poveste – Cinderella.
 
“Numele de Cinderella a venit de la basmul Cenusaresei in care deznodamantul are in centru ideea pantofilor care i-au schimbat acesteia destinul. De aici se desprinde si motto-ul nostru ”Cinderella is proof that shoes can change your life.”(Cenusareasa este dovada ca o pereche de pantofi iti poate schimba viata) – fiecare pantof realizat de Cinderella Store fiind special.”
 
Idei de Afaceri: Dupa cum suna povestea de inceput eu as spune ca tu esti Cinderella acestei afaceri. Cine sunt partenerii de afaceri? Dar mesterii pantofari?
 
Stefania: CinderellaStore este un proiect de suflet care a luat nastere din pasiunea pentru pantofi. Lucrez in acest proiect impreuna cu sora mea Teodora care se ocupa in principal de partea de prezentare a produsului - site, cataloage de prezentare a colectiilor etc. Pentru realizarea acestor materiale colaboram cu doi fotografi care ne ajuta sa punem in valoare pantofii creati de CinderellaStore.

Echipa de lucru de la atelier este numeroasa, avand o capacitate de productie destul de mare, aproximativ 1.500 de perechi pe luna. Ea este alcatuita din 15 persoane. Astfel, sunt patru persoane care se ocupa de tipare, sase persoane care trag pantofii pe calapod si inca trei persoane la finisaje. Aceasta echipa este coordonata de catre proprietarul atelierului si sotia acestuia.
 
Mesterii pantofari sunt persoane care au deprins aceasta meserie atat la scoala de meserii cat si in familie. Multi dintre ei au preluat meseria de la unul sau chiar ambii parinti, avand astfel inca de tineri mana formata.
 
Idei de Afaceri: In cat timp se naste o pereche de pantofi personalizata (unicat)? Cam care sunt pasii esentiali pentru realizare? Ce presupune practic lucrul manual la o pereche de pantofi?
 
Stefania: O pereche de pantofi se naste intr-o perioada cuprinsa intre 2 si 6 zile lucratoare. Acest interval depinde de particularitatile comenzii si de volum. Daca se doreste un toc de o anumita culoare atunci dureaza aproximativ 2 zile pentru a crea exact nuanta de culoare dorita si a vopsi tocul. Apoi, acesta se lasa la uscat si se monteaza pe pantof. Un pantof trebuie tinut minimum 9-10 ore pe calapod pentru a obtine rezultatul dorit. Acest lucru se intampla de obicei peste noapte.
 
Primul pas in realizarea pantofului o reprezinta taierea tiparului. Acesta este apoi cusut, creandu-se fata pantofului. Ulterior se adauga brantul (bucata de piele, de carton sau de pluta, care se aplica in interiorul incaltamintei, peste talpa propriu-zisa) si se trage pantoful pe calapod (piesa de lemn, de forma labei piciorului, pe care se lucreaza incaltamintea sau pe care se pune incaltamintea pentru a nu se deforma). Dupa ce este scos de pe calapod se adauga talpa si, dupa caz, tocul.
 
La final, pantoful este inscriptionat pe interior cu logo-ul CinderellaStore, fiind ulterior finisat cu grija si impachetat corespunzator.
 
Continuarea acestei povesti adevarate o gasiti in numarul pe octombrie al revistei Idei de Afaceri



Tags: pantofipantofi la comandaincaltaminteidei de afaceriafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]