Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri noi si profitabile: Copacii Paulownia

de Zenobia Badescu 05 Iun. 2012 9805
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In cautarea de noi idei de afaceri profitabile am descoperit copacii Paulownia, denumiti si copacii energetici. Lemnul obtinut in urma valorificarii plantatiilor de Paulownia este unul de o calitate superioara. Multe voci spun ca iahturile, avioanele, instrumentele muzicale si mobila scumpa sunt doar cateva dintre sursele care consuma cantitati mari din acest tip de lemn.

Arborele Paulownia este denumit si arborele energetic, sau arborele "minune", el fiind cultivat in China de cca 3000 de ani. Copacul Paulownia si-a dovedit rezistenta si puterea mare de ardere.

Cei care doresc sa investeasca in acesti copaci trebuie sa stie faptul ca o plantatie de 600 de arbori se poate infiinta pe cinci hectare de teren, investitia initiala fiind de circa 4000 de euro, conform site-ului de stiri ProTV. Fiecare copac ajunge la o inaltime de 15-20 de metri, conditii in care poate fi taiat si pus la vanzare.

De pe urma unei plantatii de 600 de arbori se pot obtine venituri de 30.000 de euro, mai noteaza sursa amintita. De asemenea, un avantaj major pentru cei care se decid sa investeasca in acest domeniu este oferit de faptul ca un copac Paulownia, odata taiat, nu trebuie plantat din nou, el iesind din vechea tulpina.

Mai mult, este esential de retinut faptul ca arborii Paulownia mai sunt cunoscuti sub denumirea de arbori energetici datorita faptului ca degaja multa caldura cand sunt arsi la temperaturi ridicate, doua kilogram de lemn Paulownia echivaland cu 1 litru de motorina.

De asemenea, copacii Paulownia nu sunt greu de intretinut si ingrijit si foarte multe persoane ii planteaza in scop decorative, florile lor avand un aspect extrem de frumos.

Nu in ultimul rand, cei care se decid sa investeasca in infiintarea unei plantatii de copaci Paulownia au la dispozitie posibilitatea de obtinere de fonduri europene nerambursabile, ajutor care poate acoperi pana la 80% din valoarea proiectului.


>>>Cititi toate informatiile necesare pentru demararea unei afaceri cu arbori Paulownia in cadrul ghidului "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia".


Tags: copaci paulowniapaulowniaarbori paulowniaafaceri paulowniaafaceri copaci paulownia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Plantatia ta de Paulownia - o afacere din care poti castiga 30.000 euro/ha

de Alina Constantinescu
22 Iun 2020
Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge...

Asociatie a cultivatorilor de Paulownia, infiintata cu scopul accesarii de fonduri europene

de Marinache Horia Cristian
24 Sep 2015
Cultura de Paulownia nu beneficiaza de fonduri europene in Romania. Totusi, aceasta situatie s-ar putea schimba dupa ce un tanar ambitios a reusit...

10 intrebari la care sa raspunzi daca vrei o afacere cu Paulownia!

de Matei Antonescu
08 Sep 2013
Afacerile cu arbori Paulownia reprezinta proiecte de viitor sigur. Spunem acest lucru pentru ca este vorba despre lemn de lux. Pentru necunoscatori,...

Afaceri sanatoase cu uluitorii copaci Paulownia

de Zenobia Badescu
19 Sep 2012
Copacul Paulownia are multe de oferit, daca cel care il cultiva este un investitor serios sau un fermier destoinic. O lista consistenta de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]