Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: O afacere cu desfacere garantata - Plante Medicinale si Aromatice in sistem ecologic

de Rares Mistodie 28 Apr. 2011 6775
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O veche vorba inteleapta spune ca "natura nu cunoaste probleme, ci numai solutii" (Pavel Chirila, 1987). Iar natura reprezinta un izvor nesecat de elemente ce ajuta la mentinerea vietii pe pamant, avand leacuri pentru a reface activitatea vitala a organismului si a perpetua viata. In plus, va poate ajuta sa castigati multi bani, facand ceva cu adevarat util omului!

Efectele benefice si miraculoase ale unor ierburi au fost observate si cercetate de-a lungul timpului. Unii s-au simtit atrasi de latura lor binefacatoare si au continuat sa cerceteze neobosit efectele lor salutare, iar altii, dimpotriva, le-au ignorat in totalitate.



In acest context, Fitoterapia reprezinta una dintre cele mai vechi ramuri ale terapeuticii, cu cele mai vechi traditii si raspandire. Etimologia cuvantului vine din grecescul phyton, care inseamna planta si din limba franceza – thérapie, care inseamna stiinta tratarii si vindecarii bolilor.

Deci, Fitoterapia este stiinta tratarii si vindecarii bolilor cu ajutorul plantelor sau al medicamentelor obtinute din plante.

Fitoterapia a fost practicata din cele mai vechi timpuri, alaturi de medicina traditionala si, datorita acestui lucru, se poate afirma ca a trecut asa-numita "proba aspra cu timpul" (Pavel Chirila, 1987).

Un argument important adus in favoarea utilizarii plantelor medicinale si aromatice in domeniul tratarii diverselor afectiuni il constituie faptul ca, datorita vechimii, se cunosc atat efectele terapeutice, cat si cele toxice.

Alte observatii care vin sa sustina argumentele precedente sunt:

- medicamentele de origine vegetala sunt mai bine tolerate de organismul uman;

- fenomenele secundare si reactiile adverse apar mai rar;

- actiunea principiilor active prezente in plante este mai complexa!

Datorita cercetarilor in domeniu, in ultima vreme s-au imbunatatit mult formulele farmaceutice obtinute din plante medicinale, ceea ce a facut ca eficacitatea lor sa creasca tot mai mult.

De asemenea, s-au introdus in cultura plante valoroase care pot asigura materia prima necesara realizarii la scara industriala a medicamentelor de origine vegetala si au fost izolate in stare pura numeroase principii active vegetale, ceea ce a contribuit la ridicarea prestigiului si increderii in Fitoterapie.

Porniti ACUM eco-afacerea momentului: cultivarea plantelor medicinale!


 



Tags: fitoterapiaplante medicinalearomaticeefecte terapeutice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum iti deschizi o afacere profitabila acum din uscarea legumelor, a fructelor sau a plantelor medicinale si aromatice

de Zenobia Badescu
01 Mar 2016
Cea mai buna metoda de a pastra valoarea produselor obtinute in ferma este sa le consevati prin urscare. In primul rand sa vedem ce legume si...

Bani din plante medicinale - Nu e usor sa faci din ceai o afacere profitabila peste noapte!

de Zenobia Badescu
06 Iul 2012
Pasiunea Iuliei Barbu sunt plantele medicinale. Ca om de afaceri, a plecat la drum cu un mic magazin cu produse naturale - Farmacia Naturii - si a...

23 de idei de afaceri profitabile cu plante medicinale!

de Adela Simonescu
29 Ian 2012
Ideile de afaceri din domeniul cultivarii plantelor medicinale sunt idei castigatoare si foarte inspirate. Sectorul agriculturii este unul de mare...

Suprafata de teren necesara pentru plante medicinale

de Idei de afaceri
16 Ian 2012
Intrebare: Buna ziua! As dori sa incep si eu o mica afacere in domeniul agriculturii, mai precis cultivarea plantelor medicinale. As vrea sa stiu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]