Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri pentru artisti

de Andrioae Ruxandra 30 Apr. 2014 7610
4.71 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu trebuie sa fii un artist muritor de foame ca sa poti avea o cariera in arta. Aceste noua idei de afaceri pot scoate la iveala antreprenorul din tine in timp ce ai obtine avantaje in urma talentelor tale artistice.

Iata cateva dintre cele mai bune idei de afaceri pentru artisti:
 
Art dealer
 
Iti imaginezi o viata cautand lucrari de arta incredibile si ca le vinzi colectionarilor de arta. Daca ai bani pentru a inchiria un spatiu intr-o zona centrala, poti sa-ti deschizi propria galerie de arta si sa ajuti artistii sa iasa in evidenta. Ca in orice afacere, construirea reputatiei in nisa respectiva poate fi o batalie zadarnica: ai nevoie de un expert in networking cu abilitati de marketing care sa iti faca publicitate. Odata ce ai stabilit o baza de clienti solida, iti vei da coate cu cativa dintre cei mai prolifici artisti la petreceri si evenimente.
 
Airbrushing
 
Indiferent daca lucrezi cu masini, pereti sau haine, exista o paleta larga de posibilitati pentru un artist vopsitor. Ai nevoie sa-ti faci rost de ceva echipament ca sa poti incepe, de exemplu, un compresor cu aer, pensule, culori si forme. Vopsirea cu aer poate fi gata in cateva locuri bine ventilate, chioscuri sau chiar in propriul tau garaj. Alta optiune este crearea si punerea in vanzare a operelor in mediul online sau la evenimentele locale.
 
Mozaic artist
 
Pentru artistii indemanatici, crearea vitraliilor si a mozaicurilor pe sticla pot fi o afacere minunata din start. Lucreaza direct cu clientii pentru a desena piesele sau, daca poti produce o cantitate mare intr-un timp scurt, te poti considera vandut catre public. Iti poti face propriul site, unde sa arati oamenilor cu ce te ocupi si in cat timp poti onora comenzile.
 
Caricaturist
 
Niciun festival sau balci n-ar fi complet fara un caricaturist care sa deseneze suveniruri pe care vizitatorii sa le ia acasa. Creeaza-ti un portofoliu si pune-te la punct cu tehnicile specifice desenului. Apoi, cauta prin oras sau pe site-uri evenimente locale care inchiriaza spatii. Fa portrete in cadrul acestor evenimente (depinde cat de repede te misti sa desenezi, posibilitatea sa te faci cunoscut este imensa). Odata ce ai castigat reputatie, poti sa afisezi anunturi ca oferi serviciile tale scolilor, la nunti sau la petrecerile pentru copii.
 
Cursuri de arta
 
Poti deveni profesor de arta si iti poti impartasi cunostintele celor care vor sa devina artisti. Aceasta idee este cel mai bine cotata ca idee de afacere part-time, dar poti face bani buni oferind cursuri in centrele de lucru manual sau ateliere de pictura. Poti face asta si la tine acasa. Fii sigur ca ai un site bine pus la punct, pentru a afisa munca ta celor interesati de cursurile tale.
 
Tattoo artist
 
Unii artisti folosesc hartia ca pe propriul sevalet. De ce sa nu iti pui talentul pe un corp uman? Lucrand intr-un tattoo studio poate fi o cariera foarte productiva pentru cei care au talent, dar va fi nevoie de timp si de educatie ca sa poti avea succes. Poti lua cursuri de tattoo si te poti informa cu privire la ceea ce presupune arta in sine. A fi tattoo artist este una dintre cele mai bine platite meserii din sfera artistilor.
 
Make-up artist
 
O cale mai practica (si deloc permanenta) este sa folosesti oamenii precum hartia, cu conditia ca tu sa fii make-up artist. Scoala de frumusete nu reprezinta o garantie pentru lansarea unei afaceri de succes in ceea ce priveste aranjarea parului sau a machiajului. Daca esti unul dintre cei care pot crea opere de arta cu pieptenele si cu fixativul, ai nevoie doar de o reputatie buna si de clienti de incredere. De cand profesionistii frumusetii si-au construit propriile afaceri prin referintele clientilor, este recomandat sa oferi mai intai reduceri familiei sau prietenilor. Odata ce ai o baza de date solida in ceea ce priveste clientela, poti sa oferi preturi avantajoase pentru schimbari de look si machiaje pentru nunti, baluri si alte evenimente speciale.
 
Designer de haine
 
Ti-ai vedea arta imprimata pe un tricou? Poti intra in afacerea materialelor imprimate si eventual sa-ti deschizi propria linie de haine. Inceputul afacerii nu are un cost ridicat daca nu-ti cumperi echipamentul propriu si o data ce ti-ai construit veniturile, poti sa vinzi haine pe propriul site. Ca sa poti deveni designer de haine, trebuie sa ai produse unice si sa pastrezi legatura cu clientii.
 
Freelancer graphic design
 
Ca un artist in lumea digitala, poti sa ai o existenta foarte buna ca graphic designer. Unul din trei graphic designeri sunt propriii angajati, asadar poti lucra de acasa la branduri sau proiecte vizuale. Creeaza-ti un site pe masura ta drept portofoliu, astfel clientii vor fi informati in legatura cu ceea ce te ocupi.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: idei de afacerioportunitati de afacerisfaturiartisti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Promovarea afacerii. Trucuri si sfaturi pentru vanzarile pe Amazon

de Idei de afaceri
19 Iul 2022
Amazon.com este cel mai mare magazin de comert electronic din lume. Aici se poate gasi cea mai mare concurenta posibila. Deoarece rareori se gaseste...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]