Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cresterea prepelitelor japoneze

de Ideideafaceri.ro 05 Iul. 2011 6545
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea de crestere a prepelitelor japoneze este, in prezent, in plina ascensiune. Astazi, aceste pasari miraculoase pot fi crescute in conditii intensive, datorita efortului de selectie depus de japonezi. De aici a rezultat o pasare de crescatorie cu multiple avantaje pentru persoanele care aleg sa urmeze aceasta oportunitate de afaceri.

Prepelitele sunt pasari foarte profitabile pentru crescatori, cu particularitati deosebite, precum:

1. Ouatul precoce, regulat si abundent
2. Precocitatea sexuala, procentul de fecunditate ridicat si ciclul de productie pentru carne foarte scurt
3. Cresterea rapida
4. Rezistenta la boli

Cresterea prepelitelor japoneze se afla intr-o deplina expansiune, iar desfasurarea acestei activitati in mici ferme-proprietate personala prezinta urmatoarele caracteristici si avantaje:

1. Necesita spatii reduse de crestere
(prepelitele crescute in baterii de custi permit o mare incarcatura pe mp), amplasate la sat sau la oras, amenajate in cladiri existente.
2. Cheltuielile cu echiparea crescatoriei si cu procurarea materialului matca sunt, de asemenea, mici.
3. Cresterea prepelitelor este o activitate restransa in Romania, de aceea nu va exista concurenta in plasarea produselor.
4.
 Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru un gust deosebit de apetisant, la acesta se adauga recomandarile medicale de consumare a acestora.
5. Carnea si ouale de prepelita sunt solicitate la export, iar piata mondiala a acestor produse este foarte favorabila.
6. Profitul realizat poate fi scutit de impozit, prin aplicarea unor legislatii de incurajare a acestor activitati noi.

La prepelita se intalnesc doua aspecte contradictorii ale cresterii: pe de o parte, o prepelita atinge rapid varsta adulta, pe de alta parte, necesita o hrana de calitate cu caracteristici deosebite.

Timpul de crestere redus si prolificitatea rapida ofera, insa, numeroase avantaje evidente, care rasplatesc eforturile cu furajarea. Prepelitele crescute in claustrare si carora li se cere o crestere rapida, o mare precocitate, o buna productie de oua de calitate si cu o eclozionare usora trebuie sa beneficieze de o hrana cu elemente perfect dozate. Incepatorii pot evita aceste probleme prin procurarea alimentelor direct de la producatorii specializati.

Un element important de retinut este necesitatea alimentarii cu apa curata si proaspata in permanenta, fie ca vorbim despre prepelitele destinate consumului de carne, pentru reproducere sau pentru productia de oua.

In general, prepelitele incep sa oua odata cu implinirea varstei de 6 saptamani. In mod exceptional pot aparea primele oua si la varsta de 32 de zile. La inceput, greutatea unui ou va fi de 8-8.5 g. Gretatea normala se atinge odata cu varsta de 12 saptamani. Debutul ouatului depinde in mare masura de iluminatul receptat de femele. Prepelitele oua intotdeauna fie la caderea noptii, fie la inceputul zilei.

Afacerea de crestere a prepelitelor japoneze prezinta numeroase oportunitati de productie. Carnea se poate valorifica prin trimiterea catre abatoare specializate, ouale se pot comercializa catre supermarketuri sau magazine interesate. De asemenea, trebuie luat in calcul interesul tarilor straine pentru aceste bunuri. Desigur, exportul se dovedeste a fi posibil doar cand se realizeaza productii la nivel inalt.

In aceasta afacere este nevoie de personal specializat, cu experienta in cresterea prepelitelor. Aveti nevoie de furnizori seriosi care sa va ofere furaj de calitate la un pret care sa va avantajeze. Va mai este necesar si echipament pentru eclozionare, daca doriti sa va efectuati necesarul de pasari pentru reproducere sau pentru obtinerea de oua fara a mai achizitiona material genetic de la alti producatori.

Per total, afacerea de crestere a prepelitelor japoneze se dovedeste a fi una de succes si cu avanataje majore pentru crescatori. Puteti sa aflati mai multe detalii privind demararea si administrarea acestei afaceri aici.


Tags: cresterea prepeliteloroportunitate de afacerefurnizoripiata de desfacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carmangeria, o oportunitate de afacere profitabila

de Andrioae Ruxandra
02 Aug 2014
Gatitul carnii este popular in toate partile lumii, iar multi oameni aleg adesea sa consume carne. Majoritatea felurilor de mancare sunt alcatuite...

Restaurarea si vanzarea mobilei vechi, o oportunitate de afacere fezabila

de Andrioae Ruxandra
28 Iul 2014
Decat sa iti pastrezi fondurile intr-o banca si sa iti aduca un profit slab, poti alege sa investesti aceiasi bani in mobila la mana a doua si sa...

Arta taierii diamantelor, o oportunitate de afacere pentru cei care iubesc stralucirea

de Andrioae Ruxandra
18 Iul 2014
A incepe o afacere de taiere a diamantelor nu inseamna doar sa tai diamante, ci si sa te aventurezi in vanzarea si in promovarea acestora. O persoana...

Fotografia de studio - o oportunitate de afacere ce imbina utilul cu placutul

de Andrioae Ruxandra
02 Iul 2014
Daca esti pasionat de fotografie, afla ca este una dintre cele mai bine cotate afaceri de pe piata. Poti incepe afacerea fie mergand la client acasa,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]