Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cultivarea legumelor in sistem ecologic

de Ideideafaceri.ro 18 Iul. 2011 7580
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultura ecologica este diferita de cea conventionala in doua din domeniile esentiale, si anume:in conceptia despre nutritia si fertilizarea plantelor, precum si in natura mijloacelor folosite pentru protectia plantelor fata de atacul bolilor si daunatorilor.

In conceptia agriculturii ecologice, nutritia plantelor trebuie sa fie asigurata intr-o maniera continua, prin intermediul organismelor vii din sol, fapt ce implica evitarea tuturor surselor de perturbare a vietii organice si micorbiene a solului.

Sunt incurajate toate tehnicile de intretinere a materiei organice din sol, de realizare a unui mediu favorabil in ceea ce priveste aeratia, economia de apa sau mentinerea ph-ului solului in limite convenabile.

Spre deosebire de „agricultorul conventional”, care este obisnuit cu anumite tehnologii sau „pachete” de tehnologii bazate pe excese de chimizare, mecanizare, programare si implicit de investitii financiare necesare asigurarii acestora, persoana care cultiva in sistem ecologic are libertatea de a-si alege tehnicile de cultura in functie de conditiile locale, de traditia personala si a comunitatii din care face parte, de observatiile proprii.

Principala investitie va fi munca proprie si stiinta de a realiza produse agricole respectand viata si implicit natura.


Afacerile de cultivare a legumelor in sistem ecologic sunt afaceri extrem de profitabile dat fiind ca pe piata exista un nivel al cererii aflat intr-o continua crestere. Lumea a inceput sa realizeze importanta hranei sanatoase si a mentinerii unui ecosistem neperturbat de diversi factori nefavorabili.

Mai mult, afacerile de cultivare a legumelor in sistem ecologic isi gasesc numeroase surse de profit si la export, acolo unde se platesc sume mari pentru cumparaturile habituale de produse bio.

Cultivatorul in sistem ecologic trebuie sa constientizeze faptul ca nu orice produs crescut pe un sol fertil reprezinta un produs bio, ci sunt considerate produse rezultate din agricultura ecologica acelea a caror producere, conservare sau eventual transformare (industrializare) se realizeaza fara a utiliza substante chimice de sinteza si nici o alta substanta in afara de:

-    Substantele minerale provenind din zacaminte naturale, care nu au suferit dupa extractie decat tratamente mecanice de decantare, spalare, dizolvare in apa sau de maruntire (macinare);

-    Substante organice provenind de la animale, plante din flora spontana sau din cultura, relizate conform unui caiet de sarcini omologat si acceptat de agricultura ecologica;

-    Anumite substante obtinute prin procedee industriale care sunt mentinute in caietul de sarcini IFOAM sau in reglementarea 2092/91 a  CEE sau care sunt agreate de reglementarile nationale si admise de organele de certificare si control.

Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii ecosistemelor si a echilibrului acestora.
In ansamblul de practici adoptate de agricultura ecologica, asolamentul multianual constituie o veriga de baza.


O rotatie la 5-6 ani (sau mai multi) fiind benefica, atat pentru sol, cat si pentru evitarea unor contaminari cu boli, daunatori sau buruieni. Nu se poate concepe agricultura ecologica in afara unui asolament rational, multianual, cu sola stationara de legumicole perene sau de pasune artificiala.

Aflati detalii complete referitoare la demararea unei afaceri de cultivare a legumelor in sistem ecologic aici!


Tags: agricultura ecologicacultivarea legumelor in sistem ecologic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]