Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata cum sa produci bere artizanala!

de Florin Amariei 10 Nov. 2020 7501
4.58 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial?

Cu cei 85 de litri/cap de locuitor/an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial, liderii fiind cehii (142 de litri), urmati de austrieci (105 litri) si de nemti (104 litri).
 
Piata autohtona a berii este asadar una solida, sigura, fara fluctuatii semnificative si care atrage venituri de 2,4 miliarde de euro (da, in fiecare an scoatem din buzunare 2,4 miliarde de euro ca sa-i dam pe bere!). 
 
Iar vestea buna este ca, pe aceasta piata pot patrunde cu succes si micii producatori care fac bere artizanala (doar cateva sute de hectolitri pe an, intr-un spatiu redus). Atuul lor consta in faptul ca, nefiind limitati de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu retetele si pot veni pe piata cu beri cu arome inedite, mereu proaspete si foarte sanatoase.
 

De ce este productia de bere artizanala o afacere exceptionala?

 
1. Berea artizanala are un gust aparte
Berea artizanala (numita si bere craft) este berea pe care o puteti produce la dvs. acasa, prin metode traditionale si cu ingrediente 100% naturale, fara niciun fel de aditivi si conservanti. Ingredientele sunt cele clasice – apa, malt, hamei, drojdie de bere – doar ca aveti libertatea sa le combinati cum vreti, de aici si gustul deosebit. 
 
Da, berea artizanala are un gust mai puternic, este mai aromata si are mai putin acid. Joaca dvs.se transforma astfel in ceva serios, doar ca trebuie sa tineti minte exact procesul parcurs, ca sa puteti reproduce gustul obtinut la un moment dat. Iar in ceea ce priveste alcoolemia, ea este aceeasi ca la berile industriale, in jur de 5%-7%. 
 
Aroma aparte este un argument esential in favoarea berii artizanale, dat fiind ca marcile de bere industriala, indiferent de producator, au inceput sa cam aiba acelasi gust.

...Click AICI pentru detalii!
 
2. Berea artizanala este sanatoasa
Berea artizanala nu este pasteurizata si nici filtrata. Pasteurizarea este un proces de incalzire a berii deja preparate la o temperatura de 60-80 de grade, cu scopul de a-i prelungi semnificativ durata de viata. Iar filtrarea ii creste limpezimea si stabilitatea microbiologica, doar ca aceste procese ii afecteaza gustul, culoarea si caracterul de produs 100% natural si sanatos.
 
3. Berea artizanala castiga din ce in ce mai mult teren
Consumatorii, in special tinerii, sunt din ce in ce mai incantati de posibilitatea de a bea o bere buna, care sa le satisfaca dorinta de diversitate si de experiente noi. Acesti consumatori vor o bere autentica, gustoasa, sanatoasa si proaspata. 
 
In momentul de fata, berea artizanala inseamna doar o picatura in oceanul productiei  autohtone de bere, dar lucrul acesta se va schimb curand.
 
Puteti incepe sa produceti bere chiar de maine!
 
Procesul nu este deloc complicat!

...Click AICI pentru detalii!
 
Malt, hamei, drojdie de bere si apa – acestea sunt ingredientele necesare. Calitatea, finetea si specificul fiecarui tip de bere sunt date de aceste patru elemente, dar si de utilajele speciale in care se prepara bautura. 

bere artizanala

Cuprinsul ghidului „Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes”

 
Capitolul I – Istoricul berii si al berii artizanale.
Capitolul II – Analiza S.W.O.T a microberariei – Merita sau nu?
Capitolul III – La cat se ridica investitia initiala pentru afacere?
- costuri de intretinere
- spatii de depozitare
- estimare venituri
 
Capitolul IV – Ce riscuri implica microberaria si cum le puteti evita.
Capitolul V – Organizarea din punct de vedere legislativ / formele legale sub care puteti functiona
Capitolul VI – Cine este publicul tinta si care sunt cerintele pietei?
Capitolul VII – Principiile productiei de bere
Capitolul VIII – Aprovizionarea cu materii prime
Capitolul IX – Fabricarea berii
- instrumentele si aparatura necesara
- orzul si celelalte cereale
- maltul si extractul de malt
- mustul de bere
- fermentarea controlata
- maturarea produsului
- imbuteliere
- prezentare si degustare
- retete
 
Capitolul X – Bibliografie
 
 
Retineti! Consumul de bere artizanala este in crestere! 
 
Asistam la un adevarat fenomen! Iubitorii de bere sunt foarte interesati sa deguste produse artizanale (exista o tendinta clara in acest sens), astfel ca cei interesati sa patrunda pe aceasta piata au in fata o oportunitate de exceptie.
 
Exploatati aceasta oportunitate! Ghidul va ofera absolut toate informatiile necesare!
 
Succes!

...Click AICI pentru detalii!<<


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bere artizanalabere artizanala romaneascabere artizanala ce inseamnabere artizanala bucuresti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 19 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]