Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Cluj se proiecteaza primul parc stiintific-tehnologic din tara

de Marian Curelaru 05 Mai. 2014 2497
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatile judetene, afaceristii si mediul academic din Cluj au facut primii pasi pentru a atrage o finantare europeana de 70 de milioane de euro pentru deschiderea TetaPolis-ului, primul parc stiintific-tehnologic din tara. Proiectul este dedicat tinerilor cu idei de afaceri, care au nevoie de finantare si ghidaj pentru a-si dezvolta o afacere.

Viorel Gavrea, directorul parcului industrial Tetarom, al carui actionar majoritar este Consiliul Judetean Cluj, a explicat in ce constau oportunitatile pe care le vor avea tinerii: "Am finalizat studiul de fezabilitate, pana in iunie sper sa terminam planul de afaceri si analizele costuri-beneficii si in luna septembrie sa depunem aplicatia pentru finantare. Vrem sa invatam studentii antreprenoriat, sa isi inceapa o afacere pe propriile picioare, desi nu au experienta."
 
Autoritatile iau in calcul mai multe spatii pentru dezvoltarea viitorului parc tehnologic: "Avem cateva locatii in Cluj-Napoca, pentru ca un parc stiintific trebuie sa fie facut in oras. O locatie este la Tetarom 1, aici avem infrastructura", a declarat Viorel Gavrea.
 
Tinerii care vor avea un plan de afaceri viabil vor primi ajutor pentru a se dezvolta in antreprenoriat, si, cel mai important, finantari concrete: "Vrem sa investim bani pentru a finanta idei de afaceri. Vom incepe cu concursuri de idei de afaceri printre studenti, vom continua cu colective de spin-off-uri, cu firme de start-up. Vom aduce experti in diverse domenii pe care noi ii vom plati, mentori, vom pregati bani in interiorul proiectului sa-i invete pe tineri cum se fac afacerile", a explicat Gavrea.
 
Proiecte de sustinere a tinerilor care nu isi permit sa investeasca intr-o idee de afaceri mai sunt derulate de Tetarom. Pentru Claudiu Pui, absolvent al Universitatii Tehnice, ajutorul primit i-a salvat afacerea de la pieire. El a primit spatiu necesar, in cadrul unui incubator de afaceri, si produce panouri cu leduri. Are deja comenzi si afacerea lui se dezvolta, informeaza CityNews-Cluj.
 
Claudiu este considerat norocos de prietenii sai, pentru ca este printre primii beneficiari ai acestui program: "Mi s-a oferit chiria pentru spatiu si intretinere pentru trei ani. Sa ai la dispozitie un spatiu este de mare ajutor, altfel trebuie sa lucrezi de acasa si multi ajung sa renunte. Multi se impiedica de acele prime finantari, desi au idei bune."
 


Tags: parc stiintific-tehnologictetapoliscluj-napocaantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]