Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Licitatii pe Internet pentru servicii intre particulari

de Marian Curelaru 13 Mar. 2014 4615
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere inedita lansata de francezul Eric Merkes in 2013 este jobencheres.com, o platforma de licitatii avand ca obiect prestari de servicii, intre particulari, dar si intre profesionisti si particulari, informeaza site-ul "Bonjour idee". Cum functioneaza afacerea?

De exemplu, o persoana se ofera sa puna 20 de metri patrati de gresie la un tarif de 90 de euro. A si B isi disputa licitatia, care ajunge in cele din urma la 145 de euro. Acest tarif este mai mic decat media de pe piata, astfel incat cumparatorul este multumit. In acelasi timp, el este mai mult decat cei 90 de euro ceruti initial de prestator si, mai ales, mult mai bine decat nimic, asa ca si vanzatorul este multumit.

Aceasta idee are sanse de succes pentru ca multi particulari au timp si talent pentru a-si pune la dispozitie forta de munca. In acelasi timp, pentru meseriasi este o ocazie de a-si rotunji veniturile, indeosebi in perioadele in care piata stagneaza.

Intr-adevar, multi profesionisti se confrunta cu situatii in care cererea scade pana aproape de disparitie. In astfel de situatii, pentru ei este vital sa lucreze, chiar si la un cost mai mic, pentru a obtine venituri. Este acelasi principiu folosit si de hotelieri, care prefera sa inchirieze camerele la preturi scazute in sezoanele "moarte", decat sa nu obtina niciun castig, in conditiile in care costurile de intretinere raman constante.

Beneficiul pentru cumparator este ca site-ul ii asigura gasirea unui meserias la cel mai bun pret. Un sistem de punctaj ii va permite sa vada care sunt cei mai buni prestatori.

Afacerea functioneaza pentru toate tipurile de meserii, de la baby sitter la zidari.
Sursele de venit constau in comisionul pe tranzactii, publicitate si vanzari prin magazinul online de pe site. Potentialul financiar este foarte interesant.

Afaceri similare in Romania

Piata autohtona nu duce lipsa de modele asemanatoare afacerii lui Eric Merkes. Principala diferenta este insa ca site-urile romanesti nu au ca obiect prestari de servicii intre particulari, ci doar intre profesionisti si particulari.

Cel mai apropiat ca structura de "Jobencheres.com" este site-ul Caut meserias (cautmeserias.net). Acesta functioneaza pe baza inregistrarii utilizatorilor drept clienti, dupa care ei isi pot inregistra gratuit proiectele dorite, ca obiect de licitatii. La licitatii vor participa meseriasi interesati de proiect. Pe baza evaluarilor primite de meseriasi de la alti clienti, precum si pe baza pretului si a timpului necesar lucrarii, utilizatorul care a inregistrat proiectul poate alege meseriasul considerat drept cel mai potrivit.

Dupa incheierea lucrarii, el poate evalua meseriasul in functie de calitatea serviciilor prestate si-i poate da o nota, toate aceste informatii de feedback fiind de ajutor pentru viitorii clienti.

Promovarea unei licitatii costa 5 euro pentru o saptamana. Toate celelalte servicii sunt gratuite.

Alta platforma online, Bursa de mesteri se prezinta drept un site avand ca scop facilitarea intalnirii cererii cu oferta din domeniul lucrarilor casnice si reparatiilor. El se adreseaza persoanelor care au nevoie de oameni priceputi pentru diverse lucrari in casa sau in gradina si isi doresc sa gaseasca cei mai buni mesteri la cel mai bun pret. Cei care aduc insa venit pentru site sunt mesterii liber profesionisti, interesati sa-si usureze procesul de gasire a lucrarilor.

Meseriasi.ro este o retea care include si site-urile specializate CautInstalator.ro, CautElectrician.ro si CautZugrav.ro, destinate sa puna in contact meseriasii cu persoanele care au nevoie de serviciile acestora. Pentru a selecta meseriasi conform necesitatilor, angajatorii pot posta anunturi de angajare si pot cauta direct in baza de date Meseriasi.ro.


Tags: idei de afaceriinternetlicitatiiserviciisitefrantaromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Investitiile pe piata imobiliara din Romania au crescut cu 39%

de Bianca Tila
24 Apr 2023
In Romania, investitiile pe piata imobiliara au depasit 1,26 miliarde de euro, anul trecut. Acest fapt subliniaza un avans de 39% comparativ cu anul...

ACEA: Piata auto din Romania a afisat cea mai mare crestere din Europa

de Bianca Tila
21 Mar 2023
Vanzarile de autoturisme in Europa au inregistrat cresteri si in luna februarie, pentru a saptea luna la rand. Piata auto din tara a avut cel mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]