Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mica afacere rentabila - cum iti amenajezi o frizerie

de Zenobia Badescu 19 Apr. 2016 7154
4.32 din 48 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este o afacere mica insa, cu indemanare si pasiune, puteti crea un business mare. Orice hair stylist a pornit dintr-o frizerie obisnuita, si-a facut apoi propriul salon si o imagine pe masura indemanarii si ambitiilor sale.

Amenajarea si dotarea unei frizerii se face in functie de bugetul pe care il aveti, tinand cont de reglementarile in vigoare.

Si in cazul utilarii, amplasarii si intretinerii spatiilor, echipamentelor, ustensilelor si produselor, intreprinzatorul trebuie sa se ghideze dupa Normele de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala, aprobate prin Ordinul nr. 1.136 din 27.06.2007, si Ordinul nr. 930/2014 pentru modificarea si completarea ordinului anterior.

Daca nu aveti prea multi bani la dispozitie puteti incepe chiar si cu un singur post de lucru (mobilier special pentru frizerie-coafura cumpus in principal din oglinda de perete si etajera/dulapior sau chiuveta) care poate costa de la 1000 lei in sus. Se mai gaseste si mobilier second-hand, bine intretinut, la preturi mult mai mici.

Targurile de profil, cum sunt „Cosmetics Beauty Hair” si „Estetica”, care au cate doua editii pe an, va sunt de mare ajutor pentru selectarea si achizitionarea mobilierului, a produselor si a ustensilelor necesare. In plus, cu aceste ocazii sunt intotdeauna reduceri de preturi.

Mai aveti nevoie de cate un scaun special pentru fiecare post de lucru din dotare si cate un cos pentru gunoi, alte scaune simple, dar comode, pentru clientii care isi asteapta randul, o masuta pentru reviste si ziare si un cuier pentru haine.

Atentie! Salonul trebuie sa fie dotat cu trusa sanitara de prim ajutor, usor accesibila, conform prevederilor legale in vigoare. De asemenea, va trebuie si casa de marcat.

Furnizorii specializati emit periodic oferte avantanjoase pentru dotari cu mobilier.

in ceea ce priveste aparatura, aveti nevoie de: sterilizator, scafe, masini de tuns parul, uscator de par,foarfeci de tuns si de filat, pulverizatoare, piepteni, perii, pamatuf pentru indepararea parului tuns, brici,mantale de protectie, uscator pentru maini (facultativ) etc.

Desigur, fiecare lucrator trebuie sa aiba trusa personala completa, de buna calitate si foarte bine intretinuta.

Igienizarea locului de munca trebuie sa fie permanent in atentia lucratorului. Dupa fiecare client, ustensilele se sterilizeaza si suprafetele de lucru se igienizeaza conform normelor.



Tags: afaceremica afacerefrizeriesalonfrizerie coafura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 48 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]