Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mini laborator de muraturi, o afacere la indemana oricui

de Julian Manescu 30 Oct. 2013 17447
4.08 din 67 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Probabil ca adori sa mananci muraturi. Si in acelasi timp iti doresti sa faci bani din activitati care iti fac placere. Te-ai gandit vreodata sa-ti deschizi un mini laborator de muraturi? Fie ca le produci sau doar le distribui mai departe, afacerile cu muraturi sunt la indemana oricui, nu necesita o pregatire aparte si sunt, desigur, profitabile daca sunt facute la un nivel profesionist.

In saramura sau in otet, muraturile sunt delicioase, sanatoase si pe placul tot mai multor romani. Folosite ca aperitiv sau salata, muraturile pot fi consumate tot timpul anului. Sigur ca ele au farmecul lor in perioada rece, de sarbatori, insa, le putem consuma oricand dorim.

De ce muraturi? Cheia succesului?! In primul rand, exista un trend pentru produsele bio, eco, handmade si traditionale. In al doilea rand, gospodinele nu se mai incumeta sa-si pregateasca singure produsele de toamna-iarna, asa ca apeleaza la cele din comert.

Unde le poti vinde? In bacanii, in propriul magazin online, in piata, in marile centre comerciale, la restaurante.

De ce autorizatii ai nevoie si de unde? Sanepid, pompieri, mediu! Iar licenta de productie trebuie luata de la Ministerul Agriculturii.

Unde le poti produce? Poti incepe sa produci muraturile intr-un trailer transformat in bucatarie mobila, in propria curte, intr-o hala sau intr-un depozit amenajat corespunzator sau, daca vrei doar sa le comercializezi te poti ocupa de intermedierea produselor – gasesti furnizorii potriviti si te ocupi de livrarea lor.

Timp de executie. De la procesul de productie, pentru a avea aroma potrivita, muraturile trebuie sa stea intre patru si sase saptamani, inainte de a fi impachetate si pregatite de livrare.

Tipuri de muraturi: pe langa renumitii castraveti murati, varza, conopida, gogosari si gogonele, poti face combinatii spectaculoase si delicioase. Ma refer la gogosari umpluti cu cruditati, pepeni, sfecla, rosii, telina, ardei iuti si alte specialitati.

Tips-uri:

•    Trebuie sa te hotarasti cu ce produse vei porni la drum. Cel putin pentru inceput, ai nevoie de cateva specialitati urmand ca in timp sa te dezvolti si sa largesti gama de produse.  

•    Reteta pe care o vei folosi trebuie sa fie autentica, cat mai naturala cu putinta si trebuie sa iasa in evidenta. Pe langa retetele clasice, poti adauga anumite condimente, ierburi si tot felul de combinatii care sa le diferentieze de restul produselor de pe piata.  

•    Pentru inceput, nu te gandi sa angajezi oameni. Te poti ocupa tu sau poti apela la ajutoare din familie. Odata ce afacerea va avea succes, iar comezilor vor fi tot mai mari, te poti extinde si pe partea de resurse umane.

•    Promovarea produselor este extrem de importanta. Poate la fel de necesara precum sarea in bucate. Degeaba ai produse bune, deosebite, daca nu stie nimeni de ele si daca nu ai ocazia sa le oferi spre degustare. Asa ca fa-ti un plan bun de marketing si, daca nu te pricepi, aici poti apela la specialisti.

•    Fa-ti un business plan solid bazat pe date reale centralizate din piata.

•    Nu uita de competitie. Analizeaza indeaproape cu cine vei concura pentru a sti exact cu ce produse si cu ce preturi vei iesi la rampa.

•    Vorbeste cu cei care au déjà un business asemanator fara sa le spui ca esti din acelasi domeniu. Poate e un truc mai alunecos, dar trebuie sa-ti urmaresti interesul.

•    Daca nu te ocupi de productie, ci doar de intermediere, fa-ti o baza de date cu producatorii actuali pentru a face planul de achizitii.


Descopera secretele infiintarii unei afaceri cu muraturi! Ghidul practic "O afacere pentru gospodine si nu numai: gem, dulceata, muraturi" iti prezinta, pas cu pas afacerea, de la realizare pana la profit. In plus, ai si retete pentru cele mai reusite muraturi!



Tags: muraturiafacereprofitabilebanibioecohandmadetraditionalemagazin onlinesaramuraotetaperitivsalata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 67 voturi.

Articole conexe

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Economia Romaniei a urcat

de Bianca Tila
07 Dec 2023
In primele noua luni ale anului curent, economia tarii noastre a urcat cu 1,4% pe serie bruta si cu 2,2% pe serie ajustata sezonier, fata de perioada...

Tobescu: Activitatile economice bazate pe resursa de lemn contribuie cu 4,5% la PIB-ul Romaniei

de Bianca Tila
25 Mai 2023
Activitatile economice bazate pe resursa de lemn contribuie cu 4,5% la Produsul Intern Brut al Romaniei. De asemenea, contributia directa, indirecta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]