Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere in care totul este permis, cu rabdare aduci magie

de Dragos Craciun 02 Iun. 2016 3206
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In universul topiary, totul este permis! Orice fel de arbust, supus actiunii unei foarfeci bine manuite, poate deveni aceea arta verde care te va pasiona si cu care vei castiga bani.

Practic, toate plantele se preteaza transformarii prin aceasta tehnica, cu o mentiune speciala pentru speciile cu crestere lenta,care sunt cele mai potrivite.

De fapt,acestea furnizeaza structura cea mai rigida si pastreaza mult timp forma prelucrata. Dintre ele, trebuie alese acele plante care rezista la frig.

In cazul formelor complicate, taierea nu este suficienta. Trebuie utilizate carcase de sarma metalica pe care se ridica ramurile plantei si,o data la doi sau trei ani, trebuie sa se realizeze o egalizare pentru a se obtine forma dorita. O bucata de sarma modelata este suficienta pentru a crea o structura primara de baza.

Dupa cativa ani, cand planta este deja dezvoltata si formata, aceste armaturi se pot chiar indeparta (pentru anumite modele) permitand figurinelor sa devina complet independente.

Marimea „statuilor“ depinde evident de dimensiunile plantei. Odata ce modelul a atins talia dorita, acesta se tunde regulat, in aceeasi maniera ca la bonsai, utilizand un sablon.

Este foarte important ca aceasta operatie sa fie executata de doua ori pe an. La fiecare tundere, volumul de masa vegetala indepartat va fi riguros limitat. Prin repetarea acestei manevre, in timp se vor obtine ramuri extrem de fine si dese – o caracteristica specifica unei figurine topiary.

A nu se pierde din vedere ca figurinele topiary raman totusi niste structuri vii, care necesita o ingrijire continua pentru a se dezvolta intr-o maniera armonioasa.

De aceea, este recomandabil ca gradinarii amatori sa deprinda arta modelarii unor forme simple, la care bunul-gust si atentia sunt mai importante decat tehnica. In continuare sunt prezentate cateva sfaturi ce raspund cerintelor si nevoilor plantelor astfel modelate.


Tags: afaceretopyari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]