Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere traznet, mereu profitabila!

de Zenobia Badescu 08 Iun. 2012 4498
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Covrigaria este o afacere traznet, infloritoare. De curand, in zona unde locuiesc, o covrigarie a luat locul unei librarii. De peste 10 ani libraria era mereu acolo, in statia de metrou. Zilele trecute, cand am trecut prin zona, peisajul era cu totul schimbat si arome noi, dar foarte cunoscute, m-au invaluit inca de la intrare. Vechiul chiosc care vindea carti, reviste si jocuri pentru copii se transformase .. intr-o covrigarie!

O covrigarie este acum afacerea care renteaza. De fapt, renteaza de cativa ani buni si va fi mereu profitabila pentru ca se bucura de o serie de atuuri: investitie modica, un profit de 1.000-3.000 € pe luna si un potential de dezvoltare excelent.
 
Revenind la covrigaria infiintata in locul librariei, vad inauntru o atmosfera efervescenta de lucru ce se desfasoara integral in fata ochilor. Aromele imbietoare se raspandesc in toata statia, ademenindu-te fix la sursa. Ti se face parca pe loc foame. Hai sa vedem cum sunt covrigii de aici si cine-i face!

Patronul, este chiar cel care vinde, iar sotia lui si inca o femeie se ocupa de modelat. Alaturi, functioneaza o linie de covrigi: pe o parte intra covrigii modelati iar pe de alta parte ies cei copti, cu mac, sare sau susan. O covrigarie clasica, pana aici nimic neobisnuit.

Oprea Aurelian s-a gandit timp de un an pana sa demareze afacerea, a cercetat piata si a cautat o locatie buna. In vara, chiar a gasit-o, caci se stie, statiile de metoru sunt unele dintre cele mai bune vaduri.

Idei de Afaceri: Dle Oprea, de unde v-a venit ideea de a lansa o covrigarie?
Oprea Aurelian: Am gasit pe Internet o prezentare a unei lucrari pe CD. Suna extrem de interesant “Covrigarie asta da afacere pe timp de criza!

Idei de Afaceri: Pai, este chiar lucrarea noastra! Ea v-a inspirat?
Oprea Aurelian: Da, nu atat pe mine cat pe sotia mea. S-a tinut de capul meu pana cand  m-a convins. Am fost si am vazut mai multe tipuri de echipamente iar linia am luat-o in leasing de la unul din furnizorii prezentati in lucrare.

Idei de Afaceri: Ne bucuram. Ce alte informatii ati mai folosit?
Oprea Aurelian: Ceea ce mi-a atras atentia de la inceput au fost informatiile legate de amplasament si importanta lui pentru afaceri de acest gen. Apoi, importanta angajatilor (cocatori, modelatori, vanzatori). Am decis in final ca este mai bine sa ne ocupam chiar noi de totul, cel putin la inceput. Sotia a facut un curs de 3 luni ca lucrator in panificatie.

Intr-unul din interviurile pe care le-am gasit acolo, un covrigar cu experienta spunea ca pentru a fi rentabila afacerea este nevoie sa vinzi cca. 800-1.000 de covrigi pe zi. Pentru asta vadul comercial este crucial. Asa ca ne-am facut propriul plan de afaceri in functie de trecatorii din diverse zone unde ne gandeam noi sa deschidem covrigaria.

Idei de Afaceri: In acest loc cam ce vanzari aveti in medie pe zi?
Oprea Aurelian: Noi am deschis vara, cand vanzarile la covrigi merg mai greu. In plus, suntem inca in faza in care ne atragem clientii. Odata cu inceperea anului scolar, lucrurile se vor pune in miscare, vom pregati si retete noi. Acum vindem cca. 900 de covrigi pe zi si speram la mai mult odata cu venirea timpului rece.
                                                                
                                                                      ***
Ei bine, stimati cititori cifrele vorbesc de la sine iar practica din piata le probeaza. Covrigul este un produs pe care-l consuma toata lumea, de la elevul de liceu cu buget subtirel si pana la bunicuta ce tine post. Asadar, o covrigarie la cheie este acum AFACEREA care renteaza. Convinge-te: http://www.covrigarie.ideideafaceri.ro/?cs=709211


Tags: covrigariecovrigiafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]