Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pericolul din spatele cosmeticelor uzuale si cum sa va preparati produse naturale acasa

de Zenobia Badescu 03 Sep. 2011 5134
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma unor cercetari efectuate de-a lungul timpului s-a constatat ca prin ritualul de ingrijire si machiaj al unei femei, aceasta absoarbe in fiecare zi intre 170 si 500 de substante chimice pe intreg corpul, insumand, in medie anual, cca 2,3 kg de substante toxice, potential cancerigene. Practic, o treime din produsele cosmetice de ingrijire personala contin unul sau mai multe ingrediente clasificate ca posibile cancerigene.

Aceste cifre surprinzatoare sunt rezultatul unor studii realizate de organizatii nonprofit care militeaza pentru folositea ingredientelor naturale.

Se pare ca cel mai des, in produsele cosmetice sunt folositi parabenii (methyl, propyl, butyl, ethyl). Ei inhiba dezvoltarea bacteriilor si, ca urmare, prelungesc valabilitatea produsului cosmetic. Cele mai mici probleme pe care le pot cauza parabenii sunt reactiile alergice si iritatii ale pielii. Absorbtia lor zilnica duce, insa, la probleme foarte grave prin perturbarea echilibrului hormonal. Realitatea cruda este faptul ca acesti parabeni au fost depisatati in tesuturile tumorale ale femeilor care au fost depistate cu cancer mamar.

Alti compusi sintetici, inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice, sunt imidazolidinyl urea (Germall 115) si diazolidinyl urea (Germall II), ambele din categoria conservantilor antimicrobiani. Acestea sunt, de asemenea, substante toxice pentru organism.

La lista de substante toxice se mai adauga si produsele sintetice obtinute din petrolul procesat chimic:ulei mineral si derivate (parafina si alte petrochimicale). Acestea sunt deseori folosite datorita pretului scazut si a proprietatilor lor de a se integra in orice formula. Chiar si uleiurile pentru bebelusi contin ulei mineral, iar in produsele cosmetice substantele chimice mentionate au o pondere de cca 10%. Aceste produse sintetice perturba functiile hormonale, blocheaza porii, retinand toxinele si ducand la incetinirea dezvoltarii celulelor pielii. Si acestea sunt suspectate de provocarea cancerului.

Laurilul de sodiu, sulfatul de laurel sau sulfatul de sodiu (SLS) este o substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie, pastelor de dinti si a sapunurilor. Uneori substanta este deghizata sub denumirea de „derivat de nuca de cocos”. Poate provoca eczeme, dermatite si iritatii, au efecte daunatoare asupra rinichilor si ficatului si sunt substante posibil cancerigene.

Propylene Glycol-ul este un produs sintetic petrochimic folosit ca baza, umectant si solvent in diverse produse cosmetice. Se foloseste in compozitia antiperspirantelor si deodorantelor, produse de styling, creme, ape de gura, produse pentru epilat si in creme cu protectie U.V. poate dezvolta alergii si perturbari hormonale, insa este considerat un produs cu toxicitate medie.

Stearalkonium Chloride este o substanta chimica folosita, de regula pentru efectul sau de inmuiere. Se foloseste in: balsam de par si creme si poate duce la producerea unor reactii alergice si iritatii la nivelul ochilor, pielii si mucoaselor.

Butylated hydroxytoluene (BHT) este un ingredient cunoscut, folosit ca antioxidant in industria alimentara (E 321) si folosit pe scara larga in majoritatea cosmeticelor de ingrijire a pielii. Aceasta toxina poate afecta sistemul nervos, ficatul, rinichii, pielea si sistemul imunitar, in cazul in care concentratia sa depaseste limita admisa.

Parfumurile sintetice din produsele cosmetice contin mari cantitati de toxine si chimicale nespecificate.  De asemenea, colorantii sintetici folositi pentru aspectul compozitiei sunt folositi si in industria alimentara. Unele studii considera acesti pigmenti cancerigeni.

Intr-un asemenea context, numarul mare de persoane afectate de cancer de piele nu mai pare sa vina ca o mirare pentru nimeni. Singura solutie este sa evitam folosirea cosmeticelor care includ produse toxice si sa ne indreptam catre cele cu extracte din plante, fructe si legume. Cea mai buna modalitate de a va asigura ca veti evita orice componenta toxica si posibil cancerigena este cea de a vi le prepara singuri acasa din ingrediente atent alese si cu adevarat naturale.

De foarte multe ori, dintr-o ocupatie habituala, cum este cea de preparare a cosmeticelor, se naste spiritul antreprenorial. Din mici comenzi se pot naste idei marete si planuri de viitor care sa va propulseze cu adevarat in lumea antreprenoriatului etic. Veti dobandi sansa sa va mentineti familia sanatoasa, rudele, prietenii si, de ce nu, sa va puneti bazele unei afaceri profitabile in domeniul cosmeticelor naturale.

Iata un ghid complet care va pune la dispozitie numeroase retete de preparare a cosmeticelor naturale, acasa la dvs, si informatii complete pentru demararea unei afaceri in acest domeniu de viitor.




Tags: cosmetice naturalecosmeticepreparare cosmetice acasapreparare cosmeticeafaceri cosmetice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Brand de cosmetice naturale. Care sunt ingredientele necesare?

de Idei de afaceri
06 Oct 2023
Cu totii folosim diverse produse cosmetice. Nici macar nu putem concepe viata fara creme, pasta de dinti, gel de dus sau deodorant. Dar, toate...

A lasat o cariera de IT&C pentru o afacere cu produse cosmetice naturale handmade

de Idei de afaceri
28 Apr 2015
Bianca Mitrea, a decis la finalul lui 2013, sa lase cursurile si training-urile dedicate tehnologiei pentru a se lansa intr-o afacere cu produse...

Afacere profitabila de familie. Cultiva lavanda, catina, iasomie din care fac produse cosmetice

de Idei de afaceri
21 Oct 2014
O familie din Constanta realizeaza produse cosmetice folosind ingrediente obtinute din culturile proprii de plante, precum lavanda, catina,...

Fabricuta de cosmetice naturale din apartamentul Soranei

de Idei de afaceri
10 Oct 2014
Bistriteanca Sorana Catescu, de profestie consilier juridic si lichidator stagiar, a descoperit lumea frumoasa a uleiurilor esentiale si a unturilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]