Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porci de Mangalita - idei noi, oportunitati noi

de Roxana Moraru 02 Oct. 2012 12777
2.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cine ar fi crezut ca una din cele mai apreciate rase de porci din Europa, Mangalita, abia daca exista in fermele romanesti? Doar in Maramures exista cativa fermieri, dar in mod sigur oferta nu face fata cererii. Iata deci o oportunitate de a incepe o afacere in orice parte a tarii, tocmai pentru ca nu exista concurenta. Carnea lor buna, sanatoasa si fara colesterol este ceea ce ii atrage pe consumatori.

Mangalita este o rasa aparte, aproape ca se adapteaza tuturor cerintelor unui animal de companie. Este mic, are oase subtiri si parul cret. In plus, se poate alege intre porci cu blana blonda, gri, neagra sau roscata, dupa preferinte. Are capul mic si urechile foarte mari care ii atarna in fata. In rest are toate caracteristicile unui porc obisnuit, are un gat mare, iar ceafa lata si scurtă. Trunchiul este potrivit de lung, spatele musculos, solid. Pieptul este adancit, bineinteles, burta mare și picioarele scurte.

Cat de rentabile sunt totusi investitiile in  ferme cu porci de magalita? Caracteristicile lor, modul de crestere, si dorinta oamenilor de a manca o carne sanatoasa  duc la concluzia ca sunt foarte rentabile. Acesti porci se dezvolta lent, dar se maturizeaza devreme, o femela poate avea pana la 5 pui o data, dar are nevoie de un spatiu mare pentru a creste armonios si pentru a da o carne sanatoasa. Carne care contine putina apa si este ideala pentru realizarea produselor uscate sau a suncii.


Tags: porci de mangalitacresterea porcilor de mangalitaporciporci ecologici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]