Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Internationalizare 2018: inscrierile ar putea incepe din luna noiembrie

de Alina Constantinescu 22 Sep. 2017 4189
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sterica Fudulea, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a declarat pentru Agerpres ca firmele care vor sa beneficieze de fonduri nerambursabile prin intermediul editiei din 2018 a Programului de Internationalizare s-ar putea inscrie inca din luna noiembrie a acestui an in aplicatia specifica.

"Urmeaza sa deschidem procedura, aplicatia, si pentru anul urmator. Sper ca poate la finalul lunii octombrie — inceputul lunii noiembrie sa deschidem aplicatia pentru cei care vor sa beneficieze de programul de internationalizare la anul, sa poata sa semneze AFN-urile (acordurile financiare nerambursabile — n. r.) anul acesta, ca sa faca cheltuielile incepand cu anul viitor", a explicat Sterica Fudulea.
 
In editia 2017 au fost semnate 37 de acorduri financiare nerambursabile.

"Urmatoarele 60 vor fi semnate de luni pana miercuri si mai avem inca 20 de companii de la care asteptam clarificari pentru a le selecta pe ultimele dintre ele, pentru ca vom depasi 100 de societati sustinute din programul de internationalizare, care sustine individual producatorul roman sau furnizorul de servicii", a spus Fudulea.

Programul Internationalizare urmareste promovarea produselor si serviciilor IMM-urilor romanesti pe pietele externe, stimularea comunicarii si a parteneriatului in afaceri, in vederea internationalizarii; pregatirea intreprinzatorilor in domeniul tehnicilor de promovare a produselor si serviciilor.

Suma maxima pe care o poate accesa o firma este 50.000 de lei. De asemenea, exista o contributie proprie de 10% a celor care aplica, deci grantul este nerambursabil in proportie de 90%.

Prin program se finanteaza participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu, participari individuale la misiuni economice organizate in strainatate, crearea identitatii vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si limba engleza/alta limba de circulatie internationala; participari ale angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete; analize si studii de piata; alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.

Documente pentru inscrierea online

Pe langa cererea tip pentru inscrierea in program, mai aveti nevoie de:

- certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor plata catre bugetul general;
- certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata catre bugetul local, certificat constatator, emis de Oficiul Registrului  Comertului de pe langa Tribunalul unde este inregistrata societatea solicitanta;
- declaratia privind incadrarea intreprinderii in categoria intreprinderilor mici si mijlocii;
- declaratia pe propria raspundere a beneficiarilor ajutorului de minimis referitoare la respectarea regulii privind cumulul ajutoarelor situate sub pragul de minimis admis;
- calculul pentru intreprinderile partenere sau legate;
- document doveditor pentru produsul romanesc promovat;
– declaratie de producator, certificat de producator sau echivalentul acestuia, declaratia pe propria raspundere);
- copia a cartii de identitate a reprezentantului legal al societatii solicitante;
- imputernicirea semnata de reprezentantul legal al societatii solicitante si copie a cartii de identitate a imputernicitului, in cazul in care o alta persoana decat aceasta semneaza cererea tip de acord de principiu pentru inscrierea in program.



Tags: program internationalizare 2018fonduri nerambursabilefonduri afaceripromovare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]