Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reciclarea mobilei - o sursa de venit pentru oamenii cu idei

de Julian Manescu 05 Dec. 2013 7554
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ti-ai fi imaginat vreodata ca din natura iti poti lua resursele necesare suficiente pentru a-ti deschide un business inedit si profitabil? Eu nu m-as fi gandit la asta neaparat, insa, exista solutii deosebite de a face lucruri marete cu venituri mici.

Este si cazul unor lucratori in lemn care isi personalizeaza fiecare proiect si il adapteaza potrivit cerintelor clientilor ajungand astfel sa-si vanda produsele peste hotare, in Germania, Italia si Ungaria. Te-am facut curios?

Atunci iti fac cunostinta cu domnul Stefan din Aiud care s-a gandit sa faca mobila din lemn de carpen, un soi de lemn extrem de rasucit. Si-a transformat hobby-ul intr-o afacere care ii aduce venituri considerabile si este cunoscut pentru obiectele de mobilier si candelabrele unicat, potrivit surselor protv.ro si incont.ro.

Cei 15 angajati pe care ii are pun in practica ideea de afacere din care ies 3000 de euro pentru un foisor, 500 de euro pentru un dulap, 100 de euro pentru un candelabru si zeci de mii de euro pentru lucrari mai complexe, potrivit acelorasi surse.
 
Dar nu este singurul exemplu de acest gen. Tot mai mult sunt promovate obiectele de mobilier din materiale reciclabile. Astfel, cu cativa paleti de lemn de calitate, europaleti sau non-standard, un ferastrau pendular, cuie si holz-suruburi intr-o ora de munca se poate bricola mobilier intr-o maniera pe cat de simpla, pe atat de ingenioasa.

Designeri celebri din lume au folosit materiale reciclabile, rezultatele fiind unele extrem de creative si utile pentru mobilarea locuintelor. Folosirea butoaielor sau/si a paletilor de lemn sunt doar cateva metode de revitalizare a spatiilor. Cu ajutorul acestora se pot realiza paturi, comode, mese, scaune, canapele, rasteluri, baruri si multe altele. Astfel, putem crea mese din usi mici de dulapuri care se deschid creand un spatiu de depozitare inedit; putem realiza obiecte din dopuri de vin, cd-uri.

The Guardian prezinta intr-un articol fotografii de la Eco Home Exhibition unde o serie de designeri au descoperit solutii inovative de a imbina natura cu arhitectura si ecologia cu estetica. Printre piesele de mobilier expuse la Muzeul Geffrye din Londa se numara un scaun facut din plastic reciclat din sticlele de sampon si detergent, o vaza din carti de la anticariat, o lampa ornata cu dopuri de plastic si un candelabru din ustensile de bucatarie.

De asemenea, studentul israelian Naty Moskovich realizeaza piese de mobilier foarte colorate din lazi de plastic carora le da viata in piese atractive si luminoase. Obiectele realizate de el nu au fost trimise spre productie, insa inspira pe cei interesati.

Desi nu toate obiectele pot fi folosite ca atare, acest domeniu ii atrage pe toti cei cu bani dornici sa investeasca in decoruri.





Tags: reciclaremobilaideibusinessprofitabillemncarpenhobbyafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile romanesti. Ce se intampla in 2023?

de Bianca Tila
21 Aug 2023
Anul trecut, companiile romanesti s-au bucurat de venituri si profituri fara precedent. Pentru acest an se previzioneaza, in continuare, cresterea...

Tobescu: Activitatile economice bazate pe resursa de lemn contribuie cu 4,5% la PIB-ul Romaniei

de Bianca Tila
25 Mai 2023
Activitatile economice bazate pe resursa de lemn contribuie cu 4,5% la Produsul Intern Brut al Romaniei. De asemenea, contributia directa, indirecta...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]