Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Second hand-urile, o afacere din nou pe val

de Idei de afaceri 29 Iun. 2023 30698
Second hand-urile, o afacere din nou pe val
4.26 din 212 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iti mai aduci aminte de anii 1998-2000? Perioada in care au aparut variantele ieftine ale hainelor de calitate, insa, purtate? In 2023, magazinele second hand au din nou cautare si pot fi o solutie la indemana pentru cei care au un capital minim de investit.

Cum iti deschizi magazinul

Daca ai spatiul, este varianta cea mai buna. Daca nu, cea mai mare dintre cheltuieli o va reprezenta chiria. Insa, in functie de zona si de vad, poti gasi ceva rezonabil la pret. Un open space ar fi ideal pentru ca poti sa jonglezi in voie cu organizarea produselor.

Apoi, urmeaza investitia in mobilier, marfa si transport. Ca tot veni vorba de produse, este foarte important ca un magazin de haine sa aiba expuse cat mai frumos produsele, chiar daca ele sunt la mana a doua. Acesta va fi un avantaj si va determina clientii sa intre in magazine si sa revina si altadata. De obicei, multe dintre second hand-uri au produse inghesuite in cosuri si nici nu-ti vina sa le rascolesti.



Pe scurt, daca inchiriezi spatiul trebuie sa iei in calcul chiria lunara, dar si una sau doua luni de garantie platite, evident, in avans. Apoi, costurile de amenajare, suporti, umerase, casa de marcat. Infiintarea firmei te va costa si ea spre 1000 de lei, daca nu ai deja firma. Diverse aprobari, cheltuieli cu utilitatile, marfa si transportul ei.

In functie de cat de mare vrei sa fie magazinul si de cat de diversificata va fi gama de produse, daca nu iti ajung resursele proprii, poti apela la fonduri nerambursabile.

Daca ai pana in 35 de ani si nu ai mai avut pana acum firma, poti deschide un SRL-D. Cu 3.000 de euro poti plati cheltuielile neeligibile, TVA-ul la facturi, iar pentru investitia propriu-zisa sa faci un proiect pentru tineri intreprinzatori prin care sa obtii maxim 20.000 de euro, 10.000 de euro nerambursabili si 10.000 de euro sub forma de credit, pe care ii poti folosi atat pentru utilarea magazinului, cat si pentru aprovizionarea cu materii prime. Ar fi o idee…

In acest sens, iata doar cateva motive pentru care clientii inca mai intra intr-un second hand:

Cumperi ieftin

Hainele la mana a doua sunt haine purtate, unele mai bune, altele mai uzate, insa, ai de unde alege. Pretul pentru ele este de la mediu spre mic tinand cont de acest aspect si de faptul ca nu au eticheta. Oamenii care pot trece de acest impediment, cu siguranta, isi vor gasi ceva pe placul lor.

Inveti sa vanezi

Ca si la shopping in alte magazine, placerea de a vana cele mai dragute haine sau marimea care te intereseaza, daca nu exista, poate fi invatata. Nu ti s-a intamplat niciodata sa te certi cu cineva pe acelasi S sau XL? Mie mi s-a intamplat, iar clientii care intra in second hand-uri sunt obisnuiti sa vaneze. Ii vei vedea poate in zi de zi intrand in magazin pentru a cumpara un anumit produs abia la sfarsitul saptamanii. Inseamna ca a gasit ce isi dorea.



Apreciezi natura

Sa nu ai nicio problema in a cumpara produse refolosite inseamna ca apreciezi, printre altele, natura si mediul inconjurator. De ce sa arunci o bluza care nu-ti mai place cand o poate purta altcineva?!

Analizeaza ideea, fa-ti calculele si planul de investitie si, cine stie, poate ai gasit solutia perfecta pentru business-ul tau.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: second handhainemagazine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.26 din 5 - 212 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri cu mobila second hand

de Idei de afaceri
01 Oct 2015
Magazinele cu produse second-hand au devenit ceva obisnuit in Romania. Un magazin cu mobila la mana a doua poate fi o buna oportunitate de afacere....

Magazinele in miniatura - masinute de facut bani pentru afacerile dvs.

de Marinache Horia Cristian
02 Sep 2015
De la lasagne la cartile de vizita, aflati cum sa exploatati boom-ul distribuitoarelor automate si al aparatelor care sporesc rentabilitatea afacerii...

Cum sa cumperi si sa vinzi motociclete second hand

de Andrioae Ruxandra
30 Apr 2014
Esti pasionat de motociclete? Vrei sa faci bani din aceasta pasiune? Stii vreun loc unde motocicletele second hand sunt vandute cu reducere? Mai jos...

Afaceri inedite: 4 tineri au lansat serviciul online care iti permite sa faci schimb de haine

de Adela Simonescu
26 Apr 2014
Patru tineri antreprenori din Romania au lansat o super afacere, flipster.ro. Este vorba despre un serviciu online prin intermediul carora,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]