Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi importante pentru plantarea pomilor fructiferi

de Camelia Diaconu 10 Dec. 2019 3306
3.9 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O livada cu pomi fructiferi poate fi una dintre afacerile cu beneficii pe termen lung. Nu are nevoie de investitii majore, nici de ingrijiri speciale, insa daca este ingrijita corespunzator, profitul poate fi unul considerabil. Fructele au o cerere mare atat in Romania, cat si international. Uite ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca livada de pomi fructiferi creste intr-un mod favorabil.

Plantarea pomilor fructiferi nu este deloc un proces complicat, insa, pentru a te asigura ca ai parte de o livada productiva, trebuie sa iei in calcul cateva criterii importante. Iata care sunt acestea!
 
  • Cumpara arbustii potriviti. Pomii sunt cei mai importanti factori ai afacerii, iar pentru a te asigura ca rezista pe termen lung si nu ai parte de dauna, important este si de unde ii cumperi. Achizitioneaza arbustii din surse sigure, furnizori specializati in comercializarea arbustilor, care detin autorizatii de functionare si care ofera pomii la un pret mai mare, fata de micii intreprinzatorii. In felul acesta, te asiguri ca pe viitor nu vei intampina evenimente nefericite. 
     
  • Pregateste terenul. Terenul arbustilor trebuie sa fie pregatit inainte de plantarea propriu zisa. Pomii fructiferi au nevoie de lumina si de soare, asa ca alege un loc care poate sa le furnizeze cantitatea de lumina de care au nevoie. De asemenea, ai grija ca solul pe care sunt plantati arbustii sa fie suficient de fertil si suficient de adanc, aproximativ 2 metri pana la roca si sa nu existe exces de umiditate.
  • Fertilizeaza solul. Pentru a creste arbusti sanatosi care sa fructifice, solul are nevoie de pregatire. Mai exact, aplicarea unor ingrasaminte chimice sau ingrasaminte naturale. Azotul este ingrasamantul cel mai indicat deoarece asigura o dezoltare corecta a arbustilor si totodata grabeste procesul de crestere. Daca nu vrei sa folosesti ingrasamintele chimice, atunci poti alege gunoiul de grajd. Acesta poate fi amestecat cu pamantul in care urmeaza sa fie plantati arbustii. Compostul este tot un ingrasamant natural, care poate ajuta arbustii sa creasca mai frumos deoarece este bogat in minerale si este ideal pentru livada.
     
  • Pregateste bine gropile. Gropile se sapa cu aproximativ 2 saptamani inaine de plantarea arbustilor, pentru o aerare mai buna a pamantului. Cand avem numai pomi fructiferi, atunci groapa trebuie sa aiba o adancime de 60 de cm si un dimetru mai mare de doua ori decat radacinile. Primii 30 de cm din momentul saparii trebuie sa fie asezati in forma de musuroi in partea din stanga a gropii. Se vor umple gropile cu straturile de pamant pentru a se distribui uniform substantele nutritive din sol. 
  • Tutorarea pomilor. Pentru ca in primii ani de viata arbustii pot fi foarte sensibili, acestia pot fi afectati foarte usor din cauza conditiilor climatice dificile. Pentru a-I ajuta, ese necesara tutorarea pomilor cu un un obiect inalt, pana la 60 de cm. Pomul se leaga cu o sfoara de tutore in forma de 8 pentru a fi sigur ca nu scapa.


Tags: pomi fructiferiingrijire pomi fructiferiafacere cu pomi fructiferi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]