Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si-a deschis service auto in propria casa!

de Dragos Craciun 26 Sep. 2014 8200
4.2 din 30 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aflandu-se in pragul pensionarii, Domnul Gavrilescu Grigore, de profesie inginer, care a lucrat multi ani in Institutul de cercetari metalurgice-Bucuresti, s-a gandit ca trebuie sa-si continue activitatea, dar intr-un mod practic.

 
Astfel, la varsta de 62 de ani, a deschis o mica firma de reparatii auto, in propria curte, transformand garajul intr-un adevarat atelier.
 
Desi nu avea prea multi bani, ci doar economii stranse pentru varsta pensionarii, a dorit foarte mult sa realizeze ceva care sa poata fi continuat de baiatul sau mai tarziu.
 
In aceasta afacere a pornit de la analiza situatiei actuale a drumurilor si, ca un adevarat cercetator, si-a dat seama ca gropile si drumurile groaznice din Bucuresti vor oferi din pacate pentru unii si din fericire pentru altii multe comenzi atelierelor de reparatii auto.
 
Partea cea mai supusa deteriorarii o reprezinta partea de dedesubt a autoturismelor-baia de ulei, tobele de esapament etc. Desi pentru aceste reparatii nu este suficient un simplu garaj fara prea multe dotari, Dl. Gavrilescu nu s-a descurajat si timp de aproape un an a obtinut toate aprobarile pentru introducere gaz metan, curent trifazic, precum si celelalte avize: pompieri, mediu.

A adus treptat si echipamentul necesar: tuburi de oxigen, generatoare de acetilena, un strung, menghina si a facut o groapa adanca in pamant pentru accesul mai usor al muncitorilor la partea de jos a autoturismului.
 
Are un colectiv de 3 muncitori specialisti, pe care i-a angajat prin contract de colaborare si pe care ii cointereseaza prin plata suplimentara, in functie de comenzile primite.
 
In prezent este multumit de incasari si cauta sa mentina tarife mici. In plus, spune dansul ca principalul este ca un client sa fie multumit, servit rapid si apoi tarifele se negociaza. Ponderea in pret o reprezinta costul piesei de schimb.
 
Este cunoscut printre vecini si nu este nevoie sa-si faca reclama decat prin calitatea serviciilor sale."Vin la mine multi care nu au fost multumiti de la alte ateliere si eu incerc sa repar" spune dansul cu modestie dar si mandrie in glas.
 
Dl.Gavrilescu considera ca o afacere poti sa o pui pe picioare numai daca o analizezi bine la inceput, te pricepi bine sa o faci si sa o faci din pasiune.
 


Tags: afacereafaceriservice autoreparatii autoautoatelier auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 30 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

ACEA: Piata auto din Romania a afisat cea mai mare crestere din Europa

de Bianca Tila
21 Mar 2023
Vanzarile de autoturisme in Europa au inregistrat cresteri si in luna februarie, pentru a saptea luna la rand. Piata auto din tara a avut cel mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]