Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin pentru modernizarea retelei de comunicatii in mediul rural

de Marian Curelaru 20 Mar. 2014 2149
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

MADR a lansat in data de 17 februarie 2014 sesiunea de depunere a cererilor de finantare aferente submasurii 322e) "Investitii privind infrastructura de broadband in spatiul rural", informeaza site-ul ministerului.

Prin aceasta submasura sunt sprijinite investitiile care vizeaza crearea sau modernizarea retelei de comunicatii electronice de acces (last mile), aceasta reprezentand o componenta obligatorie in cadrul proiectelor aferente submasurii 322e). De asemenea, vor putea fi sprijinite si investitiile care vizeaza crearea retelei de distributie (backhaul) acolo unde aceasta nu este prezenta, in vederea asigurarii functionalitatii buclei locale (last mile).

Retelele create vor trebui sa asigure o viteza de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice, respectiv de minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice.

Alocarea financiara aferenta acestei submasuri este de 20.244.384 milioane euro, numarul estimat de proiecte ce vor putea fi finantate fiind de aproximativ 100.

Beneficiarii eligibili sunt agentii economici care se incadreaza in categoria IMM-urilor conform Legii nr. 346/2004, acestia putand obtine o finantare de pana la maximum 200.000 euro/beneficiar in conformitate cu prevederile legale privind ajutorul "de minimis".

 Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de pana la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, neputand depasi plafonul mentionat anterior de 200.000 euro/beneficiar.

Aria de eligibilitate a submasurii este reprezentata de un numar de 1650 localitati rurale "zone albe" de pe intreg teritoriul Romaniei (comune si sate componente in cadrul carora nu este prezenta reteaua de acces si/sau reteaua de distributie, care sa respecte criteriile tehnice de viteza mentionate anterior).

Perioada de depunere a proiectelor se va incheia pe 11 aprilie 2014, contractarea urmand a fi finalizata pana la 30 iunie 2014.

Informatiile necesare in vederea intocmirii si depunerii dosarului cererii de finantare se regasesc pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) http://www.apdrp.ro/ - sectiunea: Investitii PNDR – Masura 322 e).

Atragem atentia potentialilor beneficiari asupra necesitatii obtinerii avizului tehnic pentru Studiul de Fezabilitate/Memoriul Justificativ care va face parte din dosarul cererii de finantare, emis de catre Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (http://www.inscc.ro/) conform procedurii indicate la adresa web indicata mai sus.


Tags: investitiifinantareinfrastructurabroadbandmediul rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta Estate Trust anunta noi investitii

de Bianca Tila
21 Sep 2023
Fondul de investitii Meta Estate Trust anunta vanzarea celor 40% din partile sociale detinute in Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului...

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Investitiile pe piata imobiliara din Romania au crescut cu 39%

de Bianca Tila
24 Apr 2023
In Romania, investitiile pe piata imobiliara au depasit 1,26 miliarde de euro, anul trecut. Acest fapt subliniaza un avans de 39% comparativ cu anul...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]