Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 Afaceri inteligente pentru 2013

de Banila Silviu Marian 29 Ian. 2013 7360
3.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lucky Number 13...Nu, nu va temeti de 2013. De exemplu, Universitatea Colgate considera numarul 13 unul cat se poate de norocos. Aceasta a fost infiintata in 1818 de catre 13 barbati, cu 13 dolari, 13 rugaciuni si 13 materiale la indemana. Si astazi, comunitatea considera ca 13 este un numar norocos. De fapt, adresa campusului este 13 Oak Drive (Hamilton, New York), iar grupul acapella care reprezinta universitatea se numeste Colgate 13. Religia Coperos din Brazilia divinizeaza numarul 13, numarul Domnului. Pentru adeptii micii religii din Brazilia, 13 poate salva omenirea.

Steagul american are 13 dungi, in onoarea celor 13 colonii. Apollo 13 a fost o misiune NASA catre Luna, binecunoscuta atat pentru succesul, cat si pentru esecul sau: mai exact, astronautii au reusit sa ajunga teferi acasa, in ciuda defectiunilor modulului spatial, dar nu au pus piciorul pe Luna. Pentru antreprenori si visatori, 2013 va fi un an bun.
 
Am ales cu mare grija zece idei de afaceri demne de urmarit si de urmat in 2013. De exemplu, retailerul vestimentar C&A din Brazilia, prezent si in Romania, afiseaza pe etichete Like-urile stranse de respectivele produse pe Facebook. Astfel, delimitarea dintre social media si viata reala este aproape invizibila.
 
Un alt proiect inedit, in care putem investi, este bicicleta din carton, care costa sub 15 dolari. Antreprenorul israelian Izhar Gafni a construit o bicicleta din carton, care costa intre 9 si 12 dolari. In ciuda materialelor usoare, bicicleta poate sustine o greutate de pana la 136 kg.
 
Altcineva s-a gandit la un lampadar care sa poata functiona fara baterii, destinat tarilor sarace. Chiar daca noi avem curentul electric la indemana, exista 1,5 miliarde de oameni amarati, care nu beneficiaza de un asemenea lux. GravityLight doreste sa ofere o sursa de lumina regenerabila. Proiectul e finantat de Indiegogo. Lampa are o contragreutate, care, odata ridicata pentru cateva secunde, genereaza o cantitate de energie care poate alimenta becul timp de 30 de minute. GravityLight nu are baterii sau componente care se pot deteriora.
 
Doriti sa investiti in altceva? In Emiratele Arabe Unite, paharele de cafea sunt imprimate cu stirile zilei. Campania Y&R Dubai pentru Gulf News din EAU este cat se poate de originala. Y&R a imprimat paharele de cafea cu stirile scurte ale zilei. Astfel, poti sa bei o cafea, in timp ce te informezi. Pe acestea a fost tiparit si codul QR, astfel incat clientii sa il poata scana cu telefonul mobil, pentru a citi stirile in intregime, direct pe site. Potrivit Y&R, traficul Gulf News a crescut cu 41%, dupa aceasta campanie inedita.
 
O alta companie ofera un portofel electronic, care analizeaza informatiile despre cardurile de credit ale utilizatorilor si le ofera cele mai bune indicatii privind promotiile si discounturile oferite de retaileri. Wallaby Card le permite clientilor sa profite de cele mai bune oferte disponibile si reuseste sa umple un „gol” important pe piata cardurilor.
 
2013 va fi totodata un an al afacerilor ecologice. Ce ati spune daca ambalajul unui anumit produs ar putea fi transformat intr-un produs complet nou, in loc sa ajunga la cosul de gunoi? Compania olandeza Jools utilizeaza „la greu” cartonul presat. Jools a atasat instructiuni pe ambalajul unui carucior pentru bebelusi, cu ajutorul carora parintii pot construi casute, scaunele, lampadare si chiar cuiburi de pasari. O alta companie care activeaza in acest segment este DIY Living din Australia.
 
Tot in 2013, ne putem folosi (din nou) de Facebook, Twitter sau LinkedIn, pentru a da frau liber ideilor noastre de afaceri. De exemplu, o companie aeriana le permite pasagerilor sa isi gaseasca un “coleg de zbor” in functie de profilul social media. Este vorba de olandezii de la KLM si al lor program Meet and Seat. Clientii pot sa isi gaseasca un partener de conversatie pentru zborul respectiv daca ofera informatiile legate de profilurile lor de Facebook sau LinkedIn. Dupa cum vede, social media “ataca” toate industriile.
 
O alta idee de afaceri provine din zona sportului. Companiile lanseaza dispozitive portabile, care pot fi atasate cu usurinta de echipamentele sportivilor, in scopul monitorizarii performantelor lor, dar si in vederea furnizarii informatiilor medicale. Dispozitivele miCoach ofera informatii despre viteza, ritm, bataile inimii si altele, in timp real.
 
Sunteti familiarizat cu tehnologia? Va place muzica? O aplicatie ii permite muzicianului sa controleze luminile si sunetul din cadrul concertului cu ajutorul smartphone-urilor spectatorilor. Muzicianul Dan Deacon a facut echipa cu Wham City Apps pentru a dezvolta o modalitate prin care poate utiliza smartphone-urile celor din sala la un concert. Cei care participa la un concert Dan Deacon, pentru promovarea albumului sau, America, pot descarca aplicatia, care va permite smartphone-urilor lor sa raspunda la stimuli muzicali, sa schimbe culoarea fundalului de pe scena sau sa ofere continuare la o anumita melodie etc. Aplicatia mizeaza pe interactiunea intre cantaret si fanii sai, transformand concertele intr-o experienta cu adevarat personala.
 
Cea mai amuzanta (si originala) idee de business provine din Germania. Da, dincolo de masini de lux sigure si aspectuoase, germanii sunt antreprenori de nadejde si uneori absolut iesiti din comun. Plus One Berlin este un hotel din Germania care le ofera turistilor nu doar un apartament in care sa se cazeze, ci si posibilitatea de a cunoaste un localnic, mai degraba un ghid, care sa le arate imprejurimile. Calatorii pot analiza profilurile a 28 de asemenea gazde primitoare, dintre care pot alege un ghid local. Acesta ii va insoti pe tot parcursul sejurului lor, pentru a le prezenta punctele de interes ale zonei. Ideea transforma descoperirea orasului intr-o placere si mai mare, in conditiile in care calatorii insisi au inceput sa caute pachete turistice mai putin conventionale si comerciale, pentru a aduna amintiri de neuitat.
 
Va fi 2013 un an al realizarilor in afaceri? Cu siguranta ca da. Sa nu uitam ca in 2012 am avut parte de doua zile „apocaliptice”, subliniate cu markerul rosu de catre „prezicatorii moderni”. Am crezut ca lumea se va sfarsi pe 12.12.2012 si pe 21.12.2012. Ei bine, 12.13.2013 sau 21.13.2013 sunt doua zile fictive, demne de folosit in filmele proaste de serie B care ilustreaza sfarsitul lumii. Fie ca suntem antreprenori, manageri, consultanti in resurse umane sau orice altceva, 2013 va fi un an ca oricare altul si poate chiar mai bun! 
 


Tags: afaceri in 2013afaceri 2013antreprenori 2013afacere 2013

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri in 2013 - Magazinul pentru vegani!

de Maria Nicutar
03 Iun 2013
Veganii sunt printre noi si ne bucuram nespus. Uneori ii vedem mancand si incercam sa furam secretele culinare care ii tin in forma perfecta!...

Idei de afaceri in 2013 - Servicii de amenajari pentru spatii verzi!

de Maria Nicutar
31 Mai 2013
Sa tinem cont de prima regula de aur in afaceri si in cariera: Tine ochii larg deschisi catre nou si observa ce se cere! Se cere limba japoneza, se...

Idei de afaceri in 2013? Fa bani cu aceste oportunitati!

de Matei Antonescu
19 Mar 2013
Oportunitati de afaceri descoperim la tot pasul si nici nu trebuie sa iesim din casa pentru a alcatui o lista uriasa de idei geniale. Pur si simplu...

Idei de afaceri in 2013 - Agentie de customer service

de Adela Simonescu
02 Nov 2012
Stim cu totii faptul ca din ce in ce mai multi antreprenori cauta sa isi externalizeze serviciile. Nu are niciun rost sa ne supraincarcam angajatii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]