Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma-ti pasiunea pentru automobile intr-o afacere profitabila: magazinul de anvelope

de Andrioae Ruxandra 03 Aug. 2014 5178
4.75 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Care sunt cei mai importanti factori pe care trebuie sa-i iei in calcul atunci cand vrei sa-ti deschizi un magazin de anvelope? O astfel de afacere se dovedeste a fi foarte profitabila, pentru ca tot mai multi oameni prefera deplasarea cu automobilele personale in detrimentul mersului pe jos. Indiferent de sezon, oamenii vor avea nevoie intotdeauna de inlocuirea anvelopelor, achizitionandu-le fie la mana intai, fie la mana a doua.

 
In primul rand, rotile si anvelopele sunt mult mai complexe fata de cum arata la prima vedere. Ele au diferite marimi, forme, utilizari si preturi. Exista anvelope pentru industria camioanelor si pentru vehiculele sport. Trebuie sa stii totul despre produsele tale si sa poti purta discutii cu clientii pe baza acestora, fiind capabil sa le satisfaci nevoile. Adesea, proprietarii magazinelor de anvelope nu vand doar cauciucuri, ci si servicii precum schimbarea uleiului si optimizarea masinii. Trebuie sa fii un expert in sectiunea auto. Avand o experienta in vanzarea anvelopelor, ar fi avantajos pentru cariera ta daca vrei sa deschizi magazinul de anvelope.
 
Trebuie sa te gandesti la o locatie strategica, accesibila si populata, pentru ca afacerea ta sa fie vizibila pentru oricine are nevoie de cauciucurile tale; poti sa te situezi ori pe o autostrada la periferia orasului, aproape de parcarile rezervate camioanelor si a tirurilor sau chiar langa benzinarii.
 
Poti cumpara anvelope direct de la producatori reputati, cum ar fi Goodyear sau Michelin. O afacere cu anvelope nu este doar un magazin de anvelope, poate avea in incinta un birou, o sala pentru clienti si un showroom. Vei avea nevoie si de un spatiu de depozitare a produselor si o parcare pentru clienti si furnizori.
 
Pentru ca aceasta afacere sa creasca, ai nevoie sa investesti in cumpararea anvelopelor, a echipamentelor si a sculelor de diagnosticare a problemelor unei masini, sa inchiriezi sau sa cumperi terenul pe care iti vei infiinta magazinul, iar toate aceste lucruri insumeaza un capital considerabil.
 
Ca strategie de afaceri, daca concurezi direct cu alte magazine de anvelope, trebuie sa adopti solutii care sa te mentina ori inaintea competitiei sau macar sa supravietuiesti primii doi ani pe piata de afaceri. 
Daca vei concura cu un magazin mai mare de anvelope, va fi dificil pentru tine sa concurezi pe baza preturilor. Pentru a face fata acestei concurente, gaseste o cale pentru a imbunatati afacerea si pentru a atrage clientii de partea ta. O strategie ar fi, de exemplu, prin livrarea produselor acasa sau oferirea unor reduceri clientilor. 
 
Vei fi nevoit, de asemenea, sa fii la curent cu orice se intampla in industria auto, aceasta fiind o industrie dinamica si in permanenta schimbare. Cel mai important lucru este sa fii informat despre cum se schimba anvelopele si despre tot ceea ce ti-ar putea influenta afacerea pe parcurs.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriautomobilemasinianvelopeafaceri anvelopemagazin anvelopeafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Uber are planuri mari: Se afla in discutii cu companii producatoare de masini

de Bianca Tila
20 Ian 2023
Uber discuta cu companii producatoare de masini pentru dezvoltarea unor mici vehicule electrice optimizate pentru oras. In acest sens, masinile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]