Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un business sub semnul trandafirului

de Zenobia Badescu 23 Oct. 2012 4039
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru interviul care urmeaza, am avut bucuria sa intalnesc un om deosebit, un om frumos cum ar spune Dan Puric. Este vorba despre ing. Gica Groza, din Iasi. Are o afacere cu trandafiri dar si o livada cu diversi pomi fructiferi, pe scurt Paradis Verde. Pe langa afacere, mai bine spus impletita cu ea, dansul are o preocupare speciala pentru sanatate, frumos si durabilitate, nu doar pentru profit. El vine desigur, profitul adica, dar este insotit de multumirea lucrului bine facut, in folosul tuturor, nu doar in cel personal.

Esti interesat/a sa afli secretele trandafirilor? Cum se alege tipul de trandafir si cum trebuie ingrijit? Dl Groza are o experienta de 30 de ani in horticultura, este pasionat de aceste flori si ne va impartasi din vasta sa experienta.
 
Idei de Afaceri: Dle Groza, cum este o zi de lucru in pepiniera dvs.?
 
Ing. G. Groza: In pepiniera alterneaza perioade de activitate intensa, cu perioade de intretinere. Cea mai importanta perioada este cea de la sfarsitul verii, cand se desfasoara altoirea propriu-zisa. Lucru intens, de asemenea, este si toamna, cand materialul saditor (i.e. pomii si trandafirii) sunt scosi din camp, sortati si stratificati.

De asemenea, in pepiniera este de lucru in fiecare zi, pe durata unui ciclu de vegetatie, cand pomii si trandafirii trebuie monitorizati, ingrijiti, iar campul bine intretinut. E o munca pe care orice truditor al pamantului o cunoaste, de la rasaritul pana la apusul soarelui, sase zile pe saptamana.
 
Idei de Afaceri: Scrieti pe site dvs. “www.paradisverde.ro” ca cei mai multi producatori s-au orientat pe productia trandafirilor prin butasire in detrimentul celei prin altoi care este mai dificila si mai costisitoare dar care are alte avantaje. Va rog sa detaliati aceste avantaje ale producatorului dar si ale clientului.

Ing. G. Groza: Altoirea trandafirului este o operatie foarte costisitoare si energofaga, care cere cunostinte si indemanare deosebite. Aceasta operatie nu va putea fi vreodata automatizata. Din acest motiv, marii producatori prefera inmultirea trandafirilor prin butasi care este, in opinia mea, semiprofesionala, deoarece, cu un minim de cunostinte o poate face oricine.
 
Dupa atatia ani mi-am dat seama ca, pentru conditiile climatice din tara noastra – amplitudine terminca vara-iarna foarte mare, regimul precipitatiilor ce alterneaza cu primaveri ploiase si veri secetoase – trandafirul altoit este cea mai buna optiune, deoarece planta nobila este grefata pe radacini de maces, ceea ce-i imprima rezistenta maxima la ger, seceta si chiar la boli si daunatori.

In plus, trandafirul altoit traieste mai mult. Asadar, noi vindem doar trandafiri altoiti, chiar daca acestia sunt mai scumpi, deoarece si costurile de productie sunt mult mai mari.
 
Idei de Afaceri: Aveti un soi de trandafir preferat?
 
Ing. G. Groza: Mi-e greu sa spun ca am un soi preferat. Preferintele le au cumparatorii. Producatorul prefera, daca se poate spune aşa, trandafirii sanatosi, vigurosi, care aduc multumire celor care ii cumpara. Recunosc, insa, ca imi petrec multe dimineti de vara in gradina unde am colectia de trandafiri. Trandafirul dimineata, avand petalele acoperite de roua, in bataia primelor raze de soare ale zilei, iti da o bucurie a vietii deosebita. Poate mai mult decat alte plante, trandafirul are o bucurie inscrisa in infatişarea sa. Nu degeaba toata lumea il iubeste...
 
Afla aici toate detaliile cresterii si valorificarii trandafirilor!
 


Tags: trandafiricresterea trandajiriloringrijirea trandafirilortrandafiri altoitibutasi de trandafiridei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]