Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Urna funerara bio

de Marian Curelaru 23 Mai. 2014 2462
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crematiunea este mai putin costisitoare decat inhumarea, asa ca antreprenorii din domeniu vin cu idei mai mult sau mai putin originale pentru a-si atrage "viitorii clienti". Astfel, pe trendul ecologist, s-a conturat o oferta adresata persoanelor care iubesc natura si pentru care a trai bio poate insemna si a muri bio. Pentru acestia, compania spaniola Estudimoline (un studio de design fondat de Roger si Gerard Moline) a inventat o urna funerara ceva mai speciala: Urna Bios.

Compusa din materiale biodegradabile (nuca de cocos, turba compactata si celuloza), Urna Bios va contine, pe langa cenusa persoanei decedate, o samanta de arbore (optiunile sunt simple si naturale: pin, stejar, artar, frasin, ginkgo biloba sau fag).
Totul este plantat, samanta incolteste si incepe sa se dezvolte. Cenusa persoanei decedate participa astfel la cresterea vegetala. Evident, potentialii clienti sunt liberi sa se gandeasca la posibilitatea migratiei sufletului celui decedat intr-o noua fiinta, identificabila si impresionanta, care se va transforma cu timpul intr-un sanctuar viu, ramanand totodata o parte din natura.
Pretul urnei este de 75 de euro.
 
Deviza ecologista afisata pe site-ul Urna Bios este elocventa: "Sa transformam cimitirele in paduri" ("Let's convert cemeteries into forests"). Compania isi explica proiectul denuntand faptul ca cimitirele ocupa din ce in ce mai mult loc si distrug mediul inconjurator, poluand in acelasi timp solurile.
O data ce samanta este plantata, urmasii celui decedat au posibilitatea sa localizeze prin GPS pozitia acesteia si sa urmareasca pe Internet dezvoltarea arborelui, cu ajutorul unei aplicatii conectate la Google Earth.
 
Desigur, conceptul nu este chiar pe gustul tuturor. Islamul interzice incinerarea, la fel ca si iudaismul, in vreme ce catolicismul o accepta sau o tolereaza. La noi, Biserica Ortodoxa interzice incinerarea, pe care o considera "o practica necrestina".
Astazi, incinerarea este practicata in 31 de state ale lumii. In timp ce ea este dominanta in Hong Kong (83% aleg sa fie incinerati), Singapore (77%), Cehia (77%), Elvetia (75%) si Marea Britanie (72%), alte tari, precum Argentina, Irlanda, Italia si Africa de Sud, sunt sceptice in a o folosi pe scara larga.
Crematiunea este institutionalizata in Asia prin budism si hinduism, fiind, impreuna cu inmormantarea, una dintre tehnicile cele mai comune utilizate de oameni.
 
Afacerea urnelor funerare bio poate functiona insa chiar si in conditiile piedicilor religioase ori de cutuma fata de incinerarea mortilor. Antreprenorii o pot adapta prin orientarea catre o alta tinta decat cea umana, adresandu-se pietei pet, mai exact proprietarilor de animale care isi pot recanaliza astfel afectiunea dupa pierderea prietenului necuvantator.
 


Tags: urna biosmoarte biourna funeraraestudimoline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]