Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vinde cafea oriunde in oras!

de Julian Manescu 01 Nov. 2013 7024
4.04 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca esti pasionat de cafea si iti place sa lucrezi cu publicul, te poti gandi la o afacere in domeniu. Mai exact, iti propun o afacere inedita - un stand mobil de cafea. Aceasta idee te lasa sa experimentezi locuri noi, sa te deplasezi printre oameni, sa participi la festivaluri si targuri, evenimente private, receptii, nuntii si botezuri si orice alt eveniment in aer liber.

Pentru ca nu ai nevoie de un spatiu anume, costurile de inceput sunt mult mai mici decat cele pentru un magazin de cafea. Investitia se va rezuma la achizitionarea sau inchirierea standului, la plata autorizatiei de functionare si achizitia de marfa si consumabile. Nu uita ca un contract cu o firma distribuitoare sau, si mai bine, cu un producator de cafea, iti aduce nu doar aparatura, ci si consumabilele gratuit.

Iata cateva sfaturi utile:

Inregistreaza-ti activitatea fie ca personalitatea juridica (SRL sau SA), fie ca persoana fizica - PFA (persoana fizica autorizata), II (intreprindere individuala) sau IF (intreprindere familiala. Lista actelor necesare poate fi consultata online pe site-ul www.onrc.ro, sectiunea Formulare.

Odata ce ai stabilit aceste detalii, trebuie sa te interesezi foarte atent de autorizarea activitatii pe care urmeaza sa o desfasori. Procedura de autorizare a functionarii pe baza declaratiei-tip pe propria raspundere se desfasoara tot prin intermediul biroului unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului (ONRC) la care solicitantul are obligatia inregistrarii sediului social sau secundar.

Mai ai nevoie de avize si autorizatii de functionare de la ANSVSA, Directia de Sanatate Publica, Mediu, Protectia Muncii, Pompieri si, desigur, de la Primarie.
Achizitioneaza-ti apoi standul mobil. Ori, daca iti depaseste bugetul, pentru inceput il poti inchiria. Asigura-te ca are compartimentarea optima pentru desfasurarea activitatii de care ai nevoie.  
 
Stabileste contractele cu furnizorii si negociaza cu ei promovarea. Poti obtine nu doar aparatura spcifica, ci si materiale promotionale, consumabile sau chiar bani pentru exclusivitate. De abilitatile tale de negociator va depinde un contract avantajos!

Gandeste-te cum te vei deplasa cu standul mobil. Vei avea nevoie de o masina speciala, poate fi remorcat de masina personala? Ce costuri implica toate acestea.

Fa-ti o asigurare pentru furt si distrugere a standului. Avand in vedere ca il poti parca in oras, ai nevoie de o astfel de asigurare pentru a fi acoperit si pentru a diminua riscul de a pierde bani cu reamenajarea.

Fa-te cat mai vizibil. Printeaza flyere, door hangere si plateste pentru promovare in brosuri si reviste de spcialitate, participa la targuri si expozitii pentru a te face cunoscut si pentru a-ti dezvolta portofoliul de clienti.




Tags: cafeaafacerestandfestivaluritargurievenimentereceptiicosturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]